Michelin, ( Mobility intelligence) yol görüntüsü analizi girişimini satın aldı

0
1327

Michelin, Pittsburgh, Pennsylvania merkezli startup RoadBotics’i satın alarak mobilite yol takip ve istihbarat (mobility intelligence) operasyonlarını güçlendirdi.

Michelin 11 Temmuz, 2016 yılında kurulan RoadBotics’in yol altyapısı görüntü analizinde uzman olduğunu ve yollarda ağırlıklı olarak akıllı telefonlardan oluşan kameralar tarafından toplanan görsel verileri işlemek için yapay zekayı kullandığını söyledi.

Şirket, görüntüleri tanımak, anlamak ve onlardan elde edilen bilgileri işlemek için AI kullanan “bilgisayar vizyonu” teknolojisi geliştirdi. Teknik bilgi, görüntülerin yol yöneticilerinin öncelikli bakım alanlarını belirlemesine yardımcı olan “eylem yapılabilir içgörülere” dönüştürülmesini sağlar. Satın alma, Michelin’in aynı zamanda veri analizine ve sürüş davranışına odaklanan sürüş verilerinden istihbarata (DDi) hizmetlerini tamamlayacak.

Michelin, DDi ile birleştiğinde, bilgisayarlı görme teknolojisinin sürüş davranışına dayalı olarak ramak kala kazaların temel nedenleri hakkında bilgi vermesini bekliyor. Veriler, karar vermeyi daha kolay, daha hızlı ve karayolu güvenliği yetkilileri için daha alakalı hale getirecek. Hizmet, Avrupa’da kullanıma sunulmadan önce başlangıçta Kuzey Amerika’da sunulacak.

Michelin’in EVP dağıtımı, hizmetleri ve çözümleri, stratejisi, inovasyonu ve ortaklıkları olan Lorraine Frega, “Bu yeni satın alma, Michelin’in lastiklerle ilgili büyüme stratejisiyle uyumludur.RoadBotics’in satın alınmasıyla Michelin, daha akıllı ve daha güvenli bir mobiliteyi destekleyen yapay zeka alanındaki uzmanlığını güçlendiriyor” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here