Yeni Formula E Dünya Şampiyonu HANKOOK London E-Prix’te Taç Giyecek

0
675

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın resmi ortağı ve lastik tedarikçisi olan Hankook, aynı zamanda Büyük Britanya’daki 9. Sezonun büyük finalinin isim sponsorudur. 

Hankook İletişim Direktörü Felix Kinzer: “Mexico City’deki sezon açılışı ve Roma’daki etkinliğin ardından, Hankook olarak Londra’daki Formula E sezonunun büyük finalinde yeniden isim sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birinci sınıf ürünümüz Hankook iON Race, kalitesini ve güvenilirliğini şimdiye kadarki tüm yarışlarda ve çok çeşitli farklı koşullarda – pist ıslak veya kuru, sıcak veya soğuk, engebeli veya pürüzsüz, tozlu veya temiz, her zaman kesin bir şekilde göstermiştir. Finalde ihtiyaç duydukları performansla sürücüleri bir kez daha destekleyecek. Ancak, yüksek enerji verimliliği de bir o kadar önemlidir. Yılın son çift yarışı, 22 Formula E sürücüsünün bir kez daha heyecan verici bir birinci sınıf gösteri sergilediğini görecek.

Formula E, İngiltere’nin başkentini beşinci kez ziyaret ediyor. “ExCel” kongre merkezindeki pist, tamamen elektrikli yarış serisinde türünün tek örneği: iki kilometrelik parkurun bazı bölümleri, sürücüleri bir sergi salonundan geçiriyor. Sonuç, seyirciler için çok özel bir atmosfer. “İç ve dış ortam koşulları arasındaki geçiş, sürücüler ve Hankook iON Race için başka bir büyük zorluk teşkil edecek. Farklı hava koşulları, hava ve pist sıcaklıkları ve değişen yüzeyler, yarış lastiğini gerçekten test edecek. Hankook Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler, sürücülerin aynı zamanda farklı aydınlatma koşullarına da uyum sağlamaları gerektiğini söylüyor.

2023 dünya şampiyonluğu yarışı bıçak sırtında devam ediyor. Dört pilotun Hankook Londra E-Prix’inde matematiksel olarak dünya şampiyonluğunu kazanma şansı hâlâ var: lider Jake Dennis (195 puan/Avalanche Andretti Formula E), ikinci sıradaki Nick Cassidy (171 puan/Envision Racing), Mitch Evans (151) puan/Jaguar TSC Racing) üçüncü ve son olarak Pascal Wehrlein (146 puan/TAG Heuer Porsche Formula E Team) dördüncü oldu.

Hankook iON Race, büyük final için yeniden şık bir şekilde süslenecek. Meksika, Monako ve Roma’da yaptıkları gibi, tüm sürücüler performans için turuncu Hankook renkleri ve sürdürülebilirlik için iON Mavisi ile parlak diş oluklarında başlayacak.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here