Nissan, Qashqai’nin Yeni e-POWER Teknolojisi ile Ariya’nın İlk Test Sürüşleri Gerçekleştirildi

0
1553
  • Henüz %100 elektrikli araç kullanmaya hazır olmayan tüketicilere hitap edecek benzersiz bir Nissan teknolojisi olan e-POWER Türkiye pazarında da heyecan yaratacak.
  • Bataryalı elektrikli Nissan Ariya, elektrikli mobilitede yeni bir dönem başlatacak.
  • Şirketin elektrikli geleceğini simgeleyen bu araçlar, Nissan’ın SUV ve elektrifikasyondaki liderliğini ve gücünü temsil ediyor.

Elektrikli otomobillerin benimsenmesinde dünya çapında bir başarıya sahip olan İsveç’in ev sahipliği yaptığı sürüş etkinliğinde, davetlilerin elektrikli otomobil akınına öncülük eden iki önemli Nissan modelini ilk elden deneyimlemelerine imkan sağladı.

Nissan’ın bu yılın Mart ayında Avrupa’da altı adet yeni elektrikli modelini duyurmasının ardından, Qashqai e-POWER ve Ariya Nissan’ın SUV liderliğini ve elektrifikasyondaki uzmanlığını somutlaştırıyor. Kendine özgün dinamikleriyle her iki araç, elektrikli sürüş deneyiminin her aşamasında fark yaratıyor ve sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Elektrikli bir geleceğe ulaşmak yolunda elektrifikasyon stratejisinin merkezine müşterilerini alan Nissan, bu konudaki heyecanını her aşamada sürdürmeye devam ediyor.

Qashqai’nin tamamen yeni e-POWER teknolojisi, dışarıdan şarj etmeye ihtiyaç duymadan elektrikli sürüşün eşsiz keyfini sunuyor. Elektrik motorundan aldığı gücü, tekerleklere aktaran benzersiz güç aktarma sistemi teknolojisi, yüzde yüz elektrikli ve geliştirilmiş bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni Qashqai e-POWER, “e-Pedal Step” adı verilen tamamen yeni bir tek pedal sürüş deneyimiyle birlikte sunuluyor. Sürücünün ayağını gaz ve fren arasında dur-kalk şeklinde sık sık hareket ettirdiği ve şehir içi sürüşlerde tekrarlayan stres yükünü ortadan kaldırmak için tasarlanan e-Pedal Step, sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmasına ve fren yapmasına olanak sağlıyor.

e-POWER sisteminin gaz pedalına gösterdiği anlık tepki, tüm sürüş koşullarında benzersiz ve heyecan verici bir deneyim sunuyor.

 

Nissan’ın sürüş keyfine ve heyecan verici mirasına sadık kalan Ariya, benzersiz performans sunmak için optimize edildi.  Ariya, %100 elektrikli güç aktarma sistemi sayesinde akıcı, anında tork ve güçlü hızlanmayla sessiz ve duyarlı bir sürüş deneyimi sunuyor. Üç farklı versiyonu bulunan Ariya, 2WD 63 kWh, 2WD 87 kWh, e-4ORCE AWD 87 kWh ve 530 km’ye kadar menzile sahip seçenekleriyle çeşitli müşteri ihtiyaçlarını güvenle karşılayacak.

Üstün menzil ve hızlı şarj alt yapısına sahip olan Ariya 87kWh versiyonu, CCS şarj sistemi kullanarak 30 dakikalık hızlı şarjla 350 kilometreye kadar şarj edilebiliyor. Batarya seti, e-4ORCE versiyonunda 50/50 ağırlık dağılımı ve 2WD versiyonlarında ise 50/50’ye yakın ağırlık dağılımı sağlayacak şekilde şasinin tabanına konumlanıyor. Bu şekilde sürüş çevikliği, güvenlik hissi ve sürüş konforu arasında ideal denge sağlanıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here