Apollo, EV’ye Özel İlk Lastiklerini Piyasaya Sürdü

0
1369

Apollo Tyres hem binek araçlar hem de iki tekerlekli araçlar için elektrikli araçlara (EV’ler) özel lastikleri tanıttı. PV segmenti için Apollo Amperion lastik serisi, iki tekerlekli araçlar için Apollo WAV serisi ise Hindistan pazarı için piyasaya sürüldü.

Apollo Amperion, sınıfının en iyisi yuvarlanma direnci, düşük gürültü, elektrikli sırt deseni tasarımı ve aerodinamik yan duvarı ile Tata Nexon, MG ZSE, Hyundai Kona ve Hindistan gibi hatchback, kompakt SUV ve sedan segmentlerindeki EV’lere hitap edecek. diğer yaklaşan EV’ler. Apollo Amperion ayrıca, Enerji Verimliliği Bürosu (BEE) tarafından PV kategorisi için 5 yıldız dereceli yakıt tasarrufu etiketi alan ilk Hint lastiği oldu.

Özel tasarımı, düşük yuvarlanma direnci, düşük ağırlığı ve ilk torka direnmek için yüksek çekiş gücü ile Apollo WAV, TVS iQube, Bajaj Chetak ve Ather 450 gibi ülkede mevcut olan yüksek güçlü elektrikli scooterların çoğuna hitap edecek. şu anda bu kategorideki son derece düşük sayıları göz önünde bulundurarak, bir sonraki aşamada motosikletler için EV lastikleri geliştirmek.

EV lastiklerinin lansmanı hakkında yorum yapan Apollo Tyres Ltd, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika (APMEA) Başkanı Satish Sharma, “Lastik tasarımı ve üretimi her zaman otomobillerle birlikte gelişti. Ekiplerimiz, bugün piyasaya sürmekte olduğumuz ürünü mükemmelleştirmek için EV alanındaki araçların değişen dinamiklerini ve gereksinimlerini anlamak için yıllarca araştırma yaptı. Elektrikli araçlar için bu lastikleri tedarik etmek için Hindistan’da birden fazla OEM ile görüşme halindeyiz ve Hindistan’daki EV alanında hem PV hem de iki tekerlekli segmentlerde aslan payını hedefleyeceğiz.”

Apollo Tyres, bu ürünleri oluşturmak için farklı teknolojiler üretmiştir. Gürültüyü azaltmak için lastik boşluğu, deseni ve yapısı üzerinde çalışan ‘AQuT Tech’ (Apollo Sessiz Lastik Teknolojisi). Ayrıca, elektrikli aracın pil aralığını genişletmeye yardımcı olan ultra düşük RR teknoloji paketi kullanılarak dağıtılan “BEST Tech” (Pil Enerji Tasarrufu Teknolojisi) geliştirildi. Ar-Ge Ekibi, tasarım ilhamı için Design Mood Board felsefesini kullandı. Apollo Amperion tasarımı, enerji verimliliği en yüksek ve sessiz yaratık olan Jellyfish’ten, Apollo WAV ise dijital devre kartı tasarımından ilham almıştır.

EV lastikleri nasıl farklıdır?

EV lastikleri, içten yanmalı motorlu (ICE) araçlarda kullanılanlara benzeyebilir. Ancak kullanılan bileşenler, lastik tasarımı ve yapısı açısından çok farklıdırlar. EV lastikleri en yeni nesil polimerler, çekiş reçinesi ve diğer hammaddeleri kullanır. EV’lerin ani hızlanmasını idare etmek için lastikler daha fazla torku idare eder, bu da geliştirilmiş bir sırt deseni ve kauçuk bileşikleri anlamına gelir.

EV lastikleri genellikle %30 civarında daha düşük yuvarlanma direnci ile tasarlanır. Bu, EV lastiklerinin araçların akü aralığını genişletmesine neden olur. Elektrikli araçlara yönelik lastikler, sırtta, katlarda ve yan duvarlarda daha fazla yük taşıma kapasitesine sahiptir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here