HANKOOK, Bilime Dayalı Hedefler Girişimini Destekliyor

0
1253
  • Sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik hedeflerin tanıtımı yapıldı.
  • Hankook, 2030 yılına kadar Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını yarıya indirmeyi planlıyor.
  • 1,5°C’ye Yönelik İş Hedefleri Kampanyası Hankook’tan tam destek alıyor.
  • 2021/22 için ESG (Çevresel Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) raporu sürdürülebilirliğe yönelik çabaları vurguluyor.

Premium lastik üreticisi Hankook, Bilime Dayalı Hedefler girişimi (SBTi) amacına bağlı kalarak kendi operasyonlarından kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik hedeflerini sundu.

SBTi, CDP (Karbon Saydamlık Projesi), Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC), Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) arasındaki bir ortaklıktır. 3.600’den fazla küresel şirket, yasal olarak bağlayıcı bir uluslararası iklim değişikliği anlaşması olan Paris Anlaşması doğrultusunda bilime dayalı azaltma hedeflerini belirlemek, ölçmek ve raporlamak için SBTi ile birlikte çalışıyor.

Hankook, bu yıl Mart ayında SBTi girişimine katılan ilk Koreli lastik üreticisi oldu. Şirket, Ağustos ayında orta ve uzun vadeli bilime dayalı emisyon azaltma hedeflerini sundu. Sonuçların 2023’ün başlarında doğrulanması bekleniyor. Şirket, üretim aşamasında ortaya çıkan Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını 2030 yılına kadar, 2019’daki başlangıç seviyesine göre %46,2 oranında azaltarak yarıya indirmeyi planlıyor. Hankook, değer zincirindeki Kapsam 3 emisyonlarını 2030 yılına kadar, 2019’daki başlangıç seviyesine göre %27,5 oranında azaltma sözü verdi. Bu, hammadde alımı, dağıtımı, yatırımı, üretimi ve diğer büyük ticari faaliyetlerden kaynaklanan tüm sera gazlarının azaltılması anlamına geliyor.

Dünya çapındaki işletmelere çağrı: “1,5°C’ye Yönelik İş Hedefleri”

Hankook, şirketlerin küresel ısınmayı 1,5°C ile sınırlamak ve ‘net-sıfır’ bir gelecek için çabalayarak iklim değişikliğinin en kötü etkilerinden kaçınmak amacıyla hedefler belirlemeleri için acil bir harekete geçme çağrısı olan 1,5°C’ye Yönelik İş Hedefleri Kampanyası’na katıldığını duyurdu. SBTi’nin liderliğinde uluslararası ortaklarla işbirliği içindeki bu kampanyaya 1.300’den fazla küresel şirket katılıyor.

Hankook, iklim koruma ve sürdürülebilirliği 2010 yılında temel hedeflerinden biri haline getirdi ve o zamandan bu yana lastik üretim sürecinde sera gazlarını istikrarlı bir şekilde azaltmayı başardı. Geçtiğimiz Temmuz ayında, şirketin ESG yönetimini güçlendirmek için yönetim kurulu bünyesinde ESG (Çevresel Sosyal Ve Kurumsal Yönetim) komitesi kuruldu. Komite, Hankook’un 2050 yılında yakalamayı planladığı 2018’e göre %50 azaltılmış sera gazı emisyonu hedefinin, 2030 yılında yakalanması yönünde bir düzenlemeye gitti. 2050 yılı için Kapsam 3 emisyonlarını içeren yeni bir karbon nötrlüğü yol haritası oluşturdu.

Hankook’un sürdürülebilirlik girişimleri, tanınmış kuruluşlar tarafından düzenli olarak onaylanmaktadır. Hankook 2021 yılında EcoVadis’in Kurumsal Sosyal Sorumluluk değerlendirmesi kapsamında her sektörde yalnızca ilk %1’e verilen platin madalyayı kazandı. Şirket ayrıca 2016’dan 2021’e kadar altı yıl üst üste Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri Dünyası listesinde yer aldı. 2022 yılında Hankook, S&P Global tarafından yayınlanan Sürdürülebilirlik Yıllığı 2022’de alınabilecek en yüksek derece olan Gold Class ile ödüllendirildi ve Otomobil Bileşenleri sektöründe en yüksek puanı aldı.

Yüksek sürdürülebilirlik standartlarına bağlılık: 2021/22 ESG Yıllık Raporu yayınlandı. Hankook’un ESG raporu 2010’dan beri her yıl yayınlanıyor ve 2021/22 döneminde13. raporu yayınlandı. Rapor, şirketin tüm sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve önlemlerini, ayrıca çevre, sosyal işler ve kurumsal yönetim alanlarında orta ve uzun vadeli stratejisini kapsıyor. Odak noktası eşit olarak ekolojik değer zinciri, sürdürülebilir ürünler ve sorumluluk taahhüdüdür.

Rapor, öne çıkanlar bölümünde iklim korumasına artan bağlılıkla birlikte Hankook’un karbon nötrlüğüne yönelik yol haritasının detaylarını içeriyor. Rapordaki açıklamalar, İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü (TCFD) tavsiyeleri ile, bir önceki yıla göre daha uyumludur. Diğer yenilikler arasında Hankook’un Mayıs ayında şeffaf ESG yönetiminin temellerini atmak için bir kurumsal yönetim tüzüğü ilan etmesi yer aldı.

Gözden geçirme: 2009 yılında, Hankook Tire ilk kez kendi CSR (Kurumsal Sosyal Sorumluluk) organizasyonunu oluşturdu. Şirket o zamandan beri sürekli olarak çok sayıda faaliyetle kendini sürdürülebilirliğe adamanın yanı sıra mobilite konusunu geniş kapsamlı olarak ele alıyor.

Hankook 2021/22 ESG Raporu online formda  mevcuttur ve www.hankooktire.com/global/en/esg/esg-report.html adresinden her zaman erişilebilir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here