ETRMA, araç içi verilere erişimle ilgili ‘acil’ mevzuat çağrısına katıldı

0
1509

Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği (ETRMA), araç içi verilere erişim konusunda ‘acil ve etkili’ sektöre özgü bir mevzuat çağrısını yeniledi.

ETRMA’yı da içeren Bağımsız Hizmet Sağlayıcılar (ISP’ler), Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen’e 24 Ocak’ta bir mektupta, Komisyon’u erişime ilişkin bir yasa teklifinde “tekrarlanan gecikmelere son vermeye” çağırdı. Bunu yapmak, otomotiv satış sonrası ve hizmet tedarikçileri grubunun “Avrupa’nın veri odaklı otomotiv ve mobilite pazarlarında gerçek rekabet yaratmak için kullanılmayan potansiyeli açığa çıkaracağını” söyledi.

Mektuba göre, Aralık 2020’de Komisyon, araç içi verilere erişim mevzuatını 2021’in sonuna kadar ileriye taşımayı taahhüt etti.Mektupta, “Şimdi 2023’teyiz ve teklif bir kez daha ertelendi.” ISP’ler, “Komisyonun altı yıllık özenli kanıt toplamasına ve önceki stratejik politika planlarına rağmen, sektörün büyük çoğunluğu belirsizlik içinde kaldı” dedi.

Mektubun devamında, yatırım kararlarının, “potansiyel olarak büyük bir pazarın yalnızca bir bölümünün” yararına olduğunu söylediği “önemli pazar engelleri” karşısında ertelendiği belirtildi.Komisyonu “süreci tekrar rayına oturtmaya” çağıran imzacılar, mevzuatın otomotiv ve mobilite hizmetleri sektörü pazarındaki engeli kaldırmak için “hayati” olduğunu söylediler.

Ortak mektuba göre, Avrupa Komisyonu daha önce telekomdan havacılık, demiryolu ve enerjiye kadar bir dizi “piyasayı kolaylaştıran mevzuat” belirledi.Geçmişteki hamleler, önemli piyasa bozulmalarını ele aldı ve “birkaç baskın oyuncunun tutsağı olmayan, daha canlı ve rekabetçi bir Avrupa internet ekonomisini” mümkün kıldı.

Ancak mektupta, “son altı yılda toplanan tüm kanıtlara” rağmen, Avrupa otomotiv ve mobilite ekosisteminin “aynı pazar engelleri ve çarpıklıklarıyla yüzleşmeye devam ettiği” belirtildi.Bunlar, “hiper ölçekleyicilerin teknoloji platformlarına artan bağımlılığı” içeriyor dedi.

ETRMA,  araç içi veri erişimi mevzuatı aracılığıyla otomotiv tedarikçileri ve satış sonrası hizmet sağlayıcıları için  defalarca “eşit şartlar” oluşturulması çağrısında bulunuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here