DUNLOP, 2023 Moto2™, Moto3™ Sezonunda Lastik Gelişimini Hızlandırıyor

0
653

Dunlop, performansı artırmak için yeni teknolojiler tanıtacak, Moto2™ ve Moto3™’te sezon boyunca piyasaya sürülecek yeni lastikler

Dunlop, 2023 şampiyonası başladığında FIM Moto2™ ve Moto3™ aksiyonunun heyecan verici bir başka sezonuna hazırlanıyor. Dunlop, sırasıyla Moto2™ ve Moto3™’e özel lastik tedarikinin 14. ve 12. yılına başlamaya hazır olarak 2023’e giriyor ve lastik yelpazesi boyunca yeni teknolojilerle geliştirmeyi ileriye taşıyor.

Moto2™: Dunlop, motosikletler lastik, motor ve şasi yükseltmeleri alırken daha yakın yarışlara hazırlanıyor

2023 Moto2™ lastik yelpazesi, üç ön ve beş arka lastikten oluşur ve Dunlop’a pist özelliklerine göre seçimi şekillendirme esnekliği verir. Arka seçenekler, sol ve sağ taraflarda farklı bileşikler içeren asimetrik bir seçeneğin yanı sıra dört farklı hamur içerir. Sürücüler, Sachsenring ve Barcelona gibi lastiğin bir tarafını önemli ölçüde daha fazla çalıştıran pistlerde asimetrik bir lastikten yararlanır.

Yeni lastiklerin geliştirilmesi, 2023’e kadar devam eden bir tema, çünkü Dunlop bu sezon ürün yelpazesine bir dizi geliştirme spesifikasyonu uygulayacak. Bisiklet performansındaki iyileştirmeler, sürekli iyileştirmeler gerektirir: son iki sezonda, büyük ölçüde teknolojik gelişmeler ve motosikletlerden maksimum verimi alabilen lastikler nedeniyle tüm zamanların Moto2™ rekoru kırıldı.

Dunlop Kıdemli Yarış Mühendisi Stephen Bickley, yeni nesil Moto2™ lastiklerini şöyle açıklıyor: “Motosikletler her yıl daha yüksek viraj hızlarına sahip lastiklerden daha fazlasını istiyor. Bu sezon, motor tedarikçisi Triumph motosikletlerin gücünü artıracak ve bu da daha yakın yarışlar sağlayacak. Ekiplere daha fazla strateji seçeneği sunmak için performans odaklı bir yaklaşımla yeni, daha yumuşak lastikler geliştirdik.

Moto3™: Yeni nesil lastik serisi, çekişmeli şampiyona için tamamlanacak

Bu yıl Dunlop, yeni nesil Moto3™ lastiklerinin sunumunu da tamamlayacak ve yeni ön yumuşak lastik, 2022’de kullanılan yumuşak lastiğin yerini almak üzere Portimao’da ilk yarışını yapacak. sezon ortasında arka bileşik. Bu yeni lastikler, motor sporlarının en yakın yarışlarından bazılarını üreten bir sınıfta performansı zorlayacak.

Dunlop ayrıca, binicilere lastiğin kenarında daha fazla güven vermek için geliştirilmiş performansa sahip yeni ıslak lastikleri de tanıtacak.

Dunlop Motor Sporları Müdürü Wim Van Achter, Dunlop’un Moto2™ ve Moto3™ katılımının marka için ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor: “Ayrıcalıklı lastik tedarikçisi olarak kendini beğenmiş olmak kolay olurdu, ancak Dunlop’un felsefesi sürekli olarak kendi içinde iyileştirmelerin peşinden koşmaktır. birlikte çalıştığımız her şampiyonluk. Moto2™ ve Moto3™, motosikletler yıldan yıla gelişmeye devam ederken, büyük bir teknik zorluğu temsil ediyor. Takımlar ve sürücüler bizden bu gelişme düzeyine ayak uydurmamızı bekliyor ve 2023’ün ürünlerimizin performansta önemli bir adım attığını ve çeşitli strateji seçenekleriyle yakın yarışı teşvik ettiğini gören bir başka yıl olacağı için heyecanlıyız.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here