Hankook iON, Auto Bild EV Lastik Testini Kazandı

0
841

Hankook iON evo, elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış birinci sınıf lastik, mevcut Auto Bild “Reifencheck” lastik testini kazandı.

Auto Bild dergisi, 245/45 R 19 102 Y ebadındaki üç yaz lastiğini karşılaştırdı. En yüksek performans ve mükemmel güvenlik özelliklerinin, aynı zamanda maksimum menzile ulaşırken mümkün olan en düşük yuvarlanma direnci gereklilikleriyle bağdaştırılıp birleştirilemeyeceğini değerlendirdiler.

Auto Bild ekibi, yeni “Reifencheck” test formatında elektrikli araçlar için lastiklerin gerekli özelliklerini dikkatle inceledi. EV’ler, anında mevcut tork ve daha yüksek ölü ağırlıkları nedeniyle sürüş komutlarına ve dinamiklerine geleneksel içten yanmalı motorlardan farklı tepki verir. Doğrudan bir karşılaştırmada, birinci sınıf lastik iON evo, kuru ve ıslak yollardaki fren testlerinde özellikle ikna ediciydi ve her ikisinde de puanları zirveye çıkardı. iON evo aynı zamanda ıslak yüzeylerde yol tutuşu söz konusu olduğunda podyumda en üst sırayı aldı ve “Hankook Sound Absorber™” sayesinde aynı zamanda en düşük geçiş gürültüsüne sahipti.

Hankook iON evo, güvenlikle ilgili olağanüstü nitelikleri yalnızca 6,21 kg/t’lik önemli ölçüde daha düşük yuvarlanma direnciyle birleştiriyor. Bu, testteki en düşük değerdi, en yakın rakibinden neredeyse 1,5 kg/t daha düşüktü. Karşılaştırma için: Bir kg/t azaltılan yuvarlanma direnci, menzili yaklaşık yüzde dört artırır – belirli Auto Bild testinde bu, yaklaşık 30 kilometre daha fazla sürüş mesafesi anlamına gelir.

Hankook Avrupa Teknik Merkezi (ETC) Başkanı Klaus Krause, “Hankook iON, elektrikli araçlara yönelik hızla artan talebe ve buna bağlı olarak uygun lastik ihtiyacına yönelik özel olarak hazırlanmış yanıtımızdır” dedi. “Auto Bild testindeki çok iyi sonuç, ürünlerimizle elektrikli araç sürücülerine geleneksel lastiklere göre büyük bir avantaj sağladığımızı kanıtlıyor.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here