Hankook, Tennessee’deki Fabrikasına 1.6milyar Dolarlık Yatırım Yapıyor

0
996

Premium lastik üreticisi Hankook, yönetim kurulunun Clarksville’de bulunan Tennessee tesisini büyütmek için 1.6 milyar dolarlık bir yatırımı onayladığını duyurdu. Yatırım; daha duyurusu yapılan, HK’un PCLT üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olan 2.faz genişleme projesini ve yeni olarak sunulan 3.faz ABD TBR üretim tesisini içeriyor. 3. faz büyütme projesi, Clarksville bölgesine toplamda 1.200 olmak üzere 400 yeni iş imkanı daha kazandıracak.

Hankook, ABD’deki PCR/LT üretimini ikiye katlayarak 11 milyon adede çıkaracak ve yılda 1 milyon TBR lastiğin üretilmesini sağlayacak. Hankook’un bölgedeki toplam yatırımını 2.2 milyar dolara çıkaracak olan büyüme ayrıca şirketin mevcut ve gelecekteki orijinal ekipman (OE) iş ortaklarını desteklerken, Amerikan pazarının taleplerini karşılamak için lastik bayilerine ve tüketicilere yüksek kaliteli lastikler ve sektörde öncü hizmetler sunmasına olanak tanıyacak.

Hankook Tire & Technology’nin CEO’su ve Hankook Tire America Corp. Başkanı Sooil Lee: “Tennessee fabrikamıza yapılan yatırım, Hankook’un ABD’deki büyüyen varlığını ve müşterilerimize hizmet etme kararlılığımızı vurguluyor. Tennessee fabrikamızın yeni aşaması, sürdürülebilir inşaata ve inovatif imalata odaklanarak müşteri talebini daha etkin şekilde karşılamak için yerelden yerele etkili bir tedarik zinciri sağlayacak. Ayrıca Clarksville bölgesine 1.200 yeni iş kazandırarak yerel ekonomiyi desteklemeye devam edebildiğimiz için son derece gururluyuz.” şeklinde demeç verdi.

ABD pazarında varlığımızı artırmaya yönelik Tennessee tesisinin büyütülmesi

Hankook, son teknoloji Tennessee fabrikasını Ekim 2017’de açtığından bu yana Kuzey Amerika pazarı için yılda 5.5 milyon lastik üretip 950 kişilik istihdam sağladı. Hankook Tire, 2021’de toplam satışının %28’inden fazlasını Kuzey Amerika pazarına yaptı.

Hankook Tire America Corp.’un Kuzey Amerika Satışlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rob Williams şunları belirtti: “Bu üretim artışı, orta boy kamyon pazarındaki büyümemizi artırmak için çok önemli bir adımdır ve Hankook’u ABD’de TBR ürünleri üreten birkaç üreticiden biri yapmaktadır. Sonuç olarak, hem büyüyen bayi tabanımızın hem de Kuzey Amerika nakliye rotalarına hizmet eden filolarımızın ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmekteyiz.”

Hankook’un anlaşmalara, düzenleyici kurumların onaylarına ve diğer koşullara bağlı olarak 2023’ün başlarında yeni tesisin temelini atması bekleniyor. Tesisin yeni aşamalarındaki lastik üretimi 2024’ün 4. çeyreğinde başlayacak ve 2026’nın başlarında tam kapasiteye ulaşacak.

Tennessee Valisi Bill Lee yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hankook Tire gibi küresel markalar, güçlü iş ortamımız, vasıflı iş gücümüz ve merkezi konumumuz nedeniyle Tennessee’ye yatırım yapmayı tercih ediyor. Eyaletimize yatırımlarını sürdürdüğü ve Montgomery County’deki yerli halka 400 yeni üretim işi sağladığı için Hankook’a teşekkür ederim.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here