HANKOOK, Amazon Web Services ve Snowflake ile bir veri platformu geliştirmeyi planlıyor.

0
820

Premium lastik üreticisi Hankook’un holding şirketi Hankook & Company, Amerikalı bulut ve yazılım uzmanları Amazon Web Services (AWS) ve Snowflake ile birlikte lastiklerin performansını ve kalitesini iyileştirmek için entegre yapay zekalı bir veri platformu geliştirmeyi planlıyor.

Dijital ekosistemin aynı zamanda otonom sürüş teknolojilerinin geliştirilmesine, ürün geliştirmede verimliliğin artırılmasına ve üretim verilerinƒin analizi yoluyla kalitenin artırılmasına yardımcı olması bekleniyor. Platform sayesinde Hankook, veriye dayalı kararları kurumsal kültürüne sağlam bir şekilde entegre ederek, optimize edilmiş veri kullanılabilirliği yoluyla şirketin değerini artırmak istiyor. Lastik üreticisi ayrıca, çalışanların sistem tabanlı bir çalışma ortamında küçük yenilikler yapmasını sağlayarak dijital geliştirme süreçlerini tüm değer zincirine yaymayı planlıyor.

Hankook & Company, bulut tabanlı çözümleri ve platform uzmanlığını birleştiren optimize edilmiş bir veri analizi altyapısı oluşturmak için AWS ve Snowflake ile işbirliği yapıyor. Proje, en gelişmiş yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) teknolojilerini kullanarak entegre bir veri analizi ortamı oluşturmayı hedefliyor. Proje, AWS’nin Sagemaker ve AutoML dahil olmak üzere veri havuzu ortamından ve analiz altyapısından yararlanacak ve buluta geçişi ve dijital dönüşümü desteklemek için bir veri ambarı olarak Snowflake’i kullanacak.

Mevcut ve gelecekteki ürünlerin veri tabanlı optimizasyonu

Bulut tabanlı veri analizi platformu, Hankook’un araştırma ve geliştirme, üretim ve kalite değerlendirmelerinin yanı sıra mobilite sağlayıcıları veya Müşterinin Sesi (VOC) anketleri gibi kaynaklardan gelen hem dahili hem de harici verileri barındırır. Yeni inşa edilen platformun, lastik performansını ve kalitesini artırmaya yönelik bir araç olması hedefleniyor. Hankook’un “iON” serisi elektrikli araç lastiklerinin performanslarını iyileştirmek için performans testlerinden ve müşteri geri bildirimlerinden elde edilen verileri entegre ve analiz edecek. Şirket ayrıca otonom sürüş teknolojisi geliştirmek amacıyla araç işletim verilerinin ve harici verilerin entegre edilmiş analizini kullanacak. Hankook & Company ayrıca yeni ürün geliştirmenin verimliliğini artırmayı ve üretim verilerinin analizi yoluyla kalite konularını ele almayı hedefliyor. Şirket, toplu olarak iştiraklerinin ve çalışanlarının bulunduğu konumlarına bakılmaksızın, verilere serbestçe erişmek, yeni iş fırsatlarını belirlemek, stratejik hedeflere ulaşmak ve harici şirketlerle veri alışverişi ve teknoloji işbirliği yoluyla rekabet gücünü artırmak için entegre edilmiş bir platformdan yararlanacak.

Hankook & Company’nin dijital yöneticisi (CDO) ve bilişimden sorumlu başkanı (CIO) Seong-jin Kim, “Üretken yapay zekanın gelişmesiyle birlikte, yapay zeka bir dönüm noktasından geçiyor, işletmelere uygulamak için dahili ve harici verileri toplayabilen ve özgürce kullanabilen bir platforma ihtiyaç var” ve “Amazon Web Services ve Snowflake’in mükemmel teknoloji ve çözümlerini kullanarak, yapay zeka yeteneklerimizi en üst düzeye çıkarırken, elektrikli araç ve akıllı lastikler gibi alanlarda ürün rekabet gücünü artırma yolculuğumuzu hızlandıracağız” şeklinde konuştu.

AWS, kuruluşlara bilgi işlem, depolama, veri tabanları, analiz, yapay zeka, nesnelerin interneti ve güvenlik için IT hizmetleri sağlayan dünyanın en büyük bulut hizmetleri şirketidir. Merkezi ABD – Montana eyaletinde bulunan Snowflake, bulut tabanlı SaaS yazılımı ile büyük hacimli verileri verimli bir şekilde depolamaya, işlemeye ve analiz etmeye yardımcı olan bir şirkettir. Snowflake, Warren Buffett’in 2012 yılında kurulan şirkete yatırım yapmasıyla öne çıktı. Snowflake, Kasım 2021’de yerel bir ofis kurarak Güney Kore’de faaliyete geçti.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here