Continental, Rusya’daki Tesisini Sattı

0
619

Continental, Rusya’nın Kaluga kentindeki tesisini Rus şirketi S8 Capital’e sattı. Bu adımla Continental, Ukrayna’ya karşı savaşa yanıt olarak teknoloji şirketi tarafından alınan bir karar olan Rusya pazarından kontrollü olarak çekileceğini duyurmasının bir parçası olarak Rusya’daki faaliyetlerinin çoğunu elden çıkardı. İşlem ilgili merciler tarafından onaylanmıştır.

Continental, Kaluga’daki fabrikasında yolcu lastikleri üretti. Rusya pazarı için klima ve hidrolik direksiyon hatları ile havalı süspansiyon sistemlerinin parçaları da burada üretildi. Satış ayrıca Tires grup sektörüne ait Moskova distribütörlüğünü de kapsıyor. Anlaşmanın tarafları, satın alma fiyatını veya daha fazla ayrıntıyı ifşa etmemeyi kabul ettiler.

Continental ve S8, satış sözleşmesinin bir parçası olarak çalışanların devralınması konusunda anlaştılar. Dahil olan yaklaşık 1.100 çalışanın sorumluluğu her zaman Continental’in en önemli düşüncelerinden biri olmuştur.

Continental, yaklaşık 10 çalışanıyla Chistopol’da takograf üretimi için Rus şirketi Mettem ile ortak girişimde hisse sahibi olmaya devam ediyor. Burada satış süreci ileri bir aşamada, ancak yasal onaylar hala bekleniyor.

ContiTech grup sektörü ayrıca Moskova’da yaklaşık 30 çalışanı olan satış ofislerine sahiptir. Continental burada da kontrollü bir geri çekilmeyi hedeflemeye devam ediyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here