Michelin, Rusya’daki faaliyetlerini Power International Tires LLC’ye satıyor

0
842

Ukrayna’daki ihtilafın başlamasının ardından 15 Mart 2022’de Rusya’daki endüstriyel faaliyetlerini askıya alan Michelin, bugün iki yerel şirketi olan Michelin Russia Tire Manufacturing’in satın alınması için Power International Tires LLC ile bir anlaşma imzaladığını duyuruyor. Şirket (MRTMC) LLC ve Camso CIS LLC. Michelin’in bilinen bir ortağı olan Power International Tyres, Rusya’daki ana lastik distribütörlerinden biridir ve ülke çapında faaliyet göstermektedir.

Yetkili yerel makamlar tarafından onaylanan bu anlaşma, çoğunluğu Davydovo’da olmak üzere 250 işin kurtarılmasını sağlayacaktır. Faaliyetin yerel yönetime devredilmesi seçeneği, bu faaliyetlerin özerk hale getirilmesini engelleyen büyük zorluklar nedeniyle mümkün değildi.

Power International Tires’in tüm personeli istihdam edemeyeceğinin farkında olan Michelin, şirketten ayrılmak isteyenlere iyi koşullarda izin verdi.Rusya’daki faaliyetlerin satışı, Grup’un bu ülkede 1997’den beri varlığını sürdüren Michelin tarihinde önemli bir adımdır.

Rusya’daki faaliyetlerin durdurulmasıyla ilgili tüm maliyetler 2022’de tahakkuk ettirilmiştir. Ancak Grup, Mayıs 2023’te para birimi çevrim farklarına karşılık gelen birkaç on milyon Euro olarak tahmin edilen bir gider muhasebeleştirecektir. Bu gider, faaliyet gelirinde muhasebeleştirilecek ve bölümlere dağıtılmayacaktır, dolayısıyla Grup’un 2023 rehberliği üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here