HANKOOK,Prototip üreticisi Model Solution, 3D baskı uzmanı PROTOTECH ile ortaklık anlaşması yaptı

0
907

 Hankook & Company bünyesindeki Model Solution, Nisan ayında 3D baskı uzmanı PROTOTECH ile iş birliği konusunda bir niyet mektubu imzaladı. Bu imzanın amacı, hızlı prototip üretimi işini büyütmek ve yüksek kaliteli 3D baskı parçaların geliştirilmesini hızlandırmaktır. Model Solution, PROTOTECH ile iş birliği yaparak 3D baskı sektörüne giriyor ve tek bir yerden kapsamlı çözümler ortaya koymayı amaçlıyor.

Donanım platformları sağlayan bir şirket olan Model Solution, farklı ürünlerin enjeksiyonla kalıplanmasına ve küçük hacimli seri üretimine yönelik olarak farklı prototiplerden hızlı kalıplamaya varıncaya kadar tasarım ve mühendislik çözümleri yelpazesinin tamamını sunmaktadır. PROTOTECH, 27 yıldır 3D baskı ekipmanlarının ve teknolojilerinin daha da yaygınlaşmasını sağlayan ve bütüncül 3D baskı çözümleri geliştiren, öncü konumdaki 3D baskı şirketleri arasında yer almaktadır.

Model Solution’ın faaliyet alanları arasında farklı ürünlerin yüksek doğruluğa sahip prototiplerinin hazırlanması, bunların kalıplanması/enjeksiyonla kalıplanması ve küçük hacimli seri üretiminin yapılması yer almaktadır ve bunların hepsi 3D baskı teknolojisi konusunda en yüksek standartları gerektirmektedir. Şirket, aralarında Stratasys markalı 3D baskı sistemleri de bulunan en çağdaş donanımlara ve altyapıya sahiptir.

Model Solution CEO’su Byungil Woo: “Hızlı ve esnek olması nedeniyle 3D baskı bizim çok ilgimizi çekiyor, çünkü artık prototip üretiminin vazgeçilmez bir unsuru haline geldi.” ve ekledi: “Model Solution’ın 3D baskı teknolojisini uzun süredir destekleyen bir şirket olan PROTOTECH şimdi de bu niyet mektubuyla iş birliğinin kapsamını genişletiyor ve birlikte yürüttüğümüz çalışmaların hızını artırıyor.”

PROTOTECH, 3D baskı fikrinin henüz pek bilinmediği 1995 yılında kurulmuştur. Birinci nesil 3D baskı şirketi olan PROTOTECH, Kore’de farklı sektörlere, üniversitelere ve araştırma enstitülerine Stratasys, Materialize, TRUMPF ve Desktop Metal gibi küresel 3D baskı çözümleri sağlamaktadır. PROTOTECH tedarik ve cihaz bakımının yanı sıra farklı türlerde 3D yazıcılar kullanan, öncü konumdaki şirketler için parça üretimine yönelik hizmetler de sunmaktadır. Bunun için 3D baskı uygulamaları geliştirmek amacıyla yatırımlar yapmaktadır.

PROTOTECH, Kore 3D baskı sektöründe yerli havacılık ve uzay endüstrisi için parça tedarik eden AS9100 (Havacılık ve Savunma Kalite Yönetim Sistemi) sertifikalı ilk şirkettir. Model Solution, büyümekte olan havacılık ve uzay endüstrisindeki müşteri portföyünü büyüttüğü için PROTOTECH’in sahip olduğu AS9100 büyük öneme sahip.

PROTOTECH CEO’su Sangmook Shin: “Bu niyet mektubuyla Model Solution, PROTOTECH’in güçlü altyapısından yararlanma ve 3D baskı işinde iyi bir konum elde etme olanağı bulacaktır. Buna karşın PROTOTECH de Model Solution’ın geniş geliştirme ve seri üretim ağından yararlanabilecek ve böylece bir kazan-kazan durumu oluşturabilecektir.”

Model Solution, 2022 yılının Ekim ayında KOSDAQ borsasında kote edilmesinden bu yana faaliyetlerini artırmıştır. Fason üretim bölümü (Sözleşmeli Üretim) geçtiğimiz yıl ayrı bir departman haline geldikten sonra, şirket bu bölümü desteklemeye başlamıştır. Model Solution ayrıca Kuzey Amerika’da büyük müşteriler kazanarak ve Avrupa’da yeni pazarlara açılarak daha hızlı bir büyüme elde etmeyi amaçlamaktadır.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here