AirMan Türkiye; Havalar Isınıyor, Kış Lastikleri Rafa Kalkıyor

0
608

Önde gelen Lastik Tamir Setleri (TMK Tire Mobility Kit ) markası, Tier1 OEM tedarikçisi Active Tools yenileme pazarı markası AirMan, kış lastiklerini doğru saklamanın ve lastiği en doğru  koruma ve verimli kullanımın önemini vurguluyor. Airman Türkiye/Hay İthalat İhracat kullanıcılara kış/yaz lastik değişim sürecinde önemli hususları hatırlatıyor.Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Nisan itibariyle kış lastik kullanım zorunluluğu bitiyor. Aracınızın sürüş performansını koruyabilmesi için lastik kontrollerinin ve değişimlerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Kış lastiği saklama koşullarınız, lastiğin bir sonraki yıl kullanımını doğrudan etkilemektedir. Uygun olmayan koşullarda saklanan lastiklerde; şekil bozukluğu, performans kaybı ve ömür kısalması gözlemlenebilmektedir. Lastik saklama koşulları, hem mevsimlik lastik değişimlerinde hem de uzun süreli muhafaza durumlarında lastiklerinizin maksimum performansını koruma konusunda kritik önem taşımakta olup, aşağıda yer alan kurallarla lastiklerinizi doğru koşullarda saklayabilirsiniz:

 SAKLAMA ÖNCESİNDE TEMİZLİK

Lastiklerin saklama aşamasına geçmeden önce temiz olduklarından ve her türlü kir, fren tozu, döküntü ve benzeri şeyden arındırılmış olduğundan emin olunmalıdır. Lastikleri temizlerken kauçuğa zarar verebilecek sert kimyasallardan uzak durulmalı, yumuşak bir deterjan ve su kullanılmalıdır.

SAKLAMA ÖNCESİNDE LASTİK İNCELEMESİ

Lastiklerin hasar, kesik, şişkinlik veya aşınma gibi herhangi bir tahribatı bulunup bulunmadığı incelenmelidir. Bir sorunla karşılaşılırsa bu tahribatların giderilmesi veya lastiklerinizin değiştirilmesi gereklidir. Lastikte yer alan tahribatların giderilmeden saklanması, bir sonraki yıl kullanımında aksaklıklara sebep olacaktır.

SAKLAMA ÖNCESİNDE LASTİKLERİN HAVASININ HAFİFÇE İNDİRİLMESİ

Lastik havası hafif ve yavaşça indirilmelidir. Saklama durumunda lastiğin yan duvarının çatlamasını veya lastik deformasyonunu önlemek amacıyla basıncı azaltmak için lastiğin havasının hafifçe indirilmesi gerekmektedir. Saklama için uygun lastik basıncının tespiti, üretici yönergeleriyle veya bir uzman yardımıyla yapılmalıdır.

SERİN VE KURU BİR YERDE SAKLANMASI

Lastik sakladığınızın yerin koşulları lastik saklanmasında en kritik noktadır. Lastiklerinizi sakladığınız yer; doğrudan güneş ışığı almamalı, nemden veya aşırı sıcaktan uzak olmalıdır. Lastikler temiz ve kuru bir saklama alanında muhafaza edilmelidir. Bunun için UV ışınlarından ve tozdan koruyan lastik saklama torbaları veya kılıfları kullanılabilmektedir. Ayrıca lastikler; petrol ürünleri solventler veya güçlü kimyasallar gibi kauçuğun yapısını bozabilecek malzemelerden uzak bir yere konumlandırılmalıdır.

DİKEY VE YATAY OLARAK SAKLANMASI

Lastiklerin jantlı veya jantsız saklanması bu hususta önemlidir.  Jantları takılıyken saklamayı tercih ediyorsanız lastikler dikey veya yatay olarak saklanmalıdır. Ancak jantlar olmadan birbiri üstüne koyarak saklamayı tercih ediyorsanız öncelikle lastik aralarına temiz bir tahta veya palet yerleştirilmelidir ve lastiklerin jantsız üst üste yatay olarak muhafaza edilmesi sakıncalı olduğundan daima dik olarak saklanmalıdır.

LASTİKLERİN PERİYODİK OLARAK DÖNDÜRÜLMESİ

Lastikler eğer uzun bir süre saklanacaksa, birkaç aylık periyotlarla lastiklerin rotasyonlarının değiştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda; lastiğinizde düz noktalar oluşması önlenecek ve ağırlığın eşit dağılımı sağlanacaktır.

YENİDEN TAKMADAN KONTROL EDİLMESİ

Doğru koşullarda saklanan lastikler, yeniden aracınıza takmadan önce mutlaka kontrol edilmelidir. Lastikte herhangi bir hasar veya deformasyon olup olmadığı tekrar kontrol edilmeli ve takmadan önce önerilen basınca uygun şekilde şişirilmelidir.

AIRMAN HAKKINDA 

Türkiye distribütörlüğünü HAY İthalat İhracat’ın yapmakta olduğu AirMan lastik tamir kitleri, araç kompresörleri, tamir sealant ve solüsyonları Otomotiv endüstrisinin tanınmış Tier 1 vasıflı OEM tedarikçisi Active Tools yenileme pazarı ürün grubunu oluşturur. Lastik Tamir Setleri; yolculuk sırasında, aracın lastiği patladığında, yolda kalınmamasını, lastik servisine güvenli şekilde ulaşmayı sağlamaktadır. Güçlü kompresörler hem araç lastik basıncını ayarlamakta hem de solüsyon ile birlikte lastikler için güvenilir geçici çözüm sunmaktadır.

Üst segment ve EV araçların tercih ettiği ResQ Pro+ ve ResQ Tech modelleri entegre sistemler olup, gelişmiş kullanıcı dostu lastik tamir setleridir. Son derece pratik ve kolay kullanım özellikleri en çok tercih edilen ürünlerdir.

ResQ lastik tamir kitleri hemen hemen tüm orta segment otomobillerin OEM modelidir. ResQ Pilot Lastik Tamir Seti, 16″ lastik ve alt ebatları için ekonomik lastik tamir setidir. ResQ Max Kompresör ise büyük SUV, mini ve midibüs, 4×4 ve pick-up modellerine uygundur.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here