Le Mans’ta 24 Saat Yarışının 100. Yıl Dönümü

0
886

Haziran 2023’te Le Mans 24 Saat, 100. yılını kutlayacak. Michelin bu fırsatı geçmiş başarılara bakmak ve gelecekteki hedefleri sunmak için kullanıyor.

Michelin’e göre Le Mans yarışı, tam da motor sporlarındaki özel koşullar ve elde edilen büyük miktarda veri nedeniyle, sürdürülebilir yenilikler geliştirmek için eşsiz bir fırsat. Hareket kabiliyetini daha da geliştirmek ve mevcut çevresel zorlukları karşılamak söz konusu olduğunda, yarış, Fransız için hala vazgeçilmez bir araçtır. Le Mans 24 Saat’in 100. yıldönümünü kutlamak için Michelin, #WeRaceForChange kampanyasını başlatmak istiyor. Burada yarışla ilgili çeşitli meslekler ve faaliyet alanları gösterilecektir. Ayrıca bunların ve yarışın kendisinin inovasyona ne gibi katkıları olduğu ortaya konulacaktır.

Michelin ayrıca Le Mans kampında yüzde 63 oranında sürdürülebilir malzemelerden oluştuğu söylenen yeni bir lastik sunuyor. Bu, Green GT’nin H24 hidrojenle çalışan yarış prototipi için tasarlandı. Michelin’e göre lastik, tüm lastik yelpazesinde giderek daha fazla biyo-bazlı, geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir malzeme kullanma hedefini simgeliyor. Grup, 2050 yılına kadar tüm ürün yelpazesini yalnızca sürdürülebilir malzemeler kullanarak üretmeyi planlıyor.

Bu yılki yarışta şirket, Hypercar sınıfındaki 16 prototipin tamamını ve LMGTE-AM sınıfındaki 21 aracı donatacağını iddia ediyor. Hiper arabalara , simülatörde geliştirilen lastikler takılacak . Hypercar lastikleri üç spesifikasyonda mevcuttur: Yumuşak (beyaz kenar işareti), Orta (sarı işaret) ve Sert (kırmızı işaret). Daha önce kullanılan iki yağmur lastiği seçeneği yerine Pilot Sport WET, hiper otomobiller için yeni, çok yönlü bir lastiktir. Bu hem nemli hem de sadece kuruyan topraklar için uygun olmalıdır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here