PETLAS’tan “TOSFED Yıldızını Arıyor” Projesine Destek

0
518

Petlas, uluslararası otomobil sporları arenasında geleceğin Türk şampiyon adaylarını belirleyen “TOSFED Yıldızını Arıyor” projesine desteğini bu yıl da sürdürüyor. Otomobil sporlarına yeni yetenekler kazandırılması amacıyla ilk elemeleri 21-24 Haziran tarihlerinde yapılan etkinliğin ikinci tur elemeleri, 16-19 Ağustos’ta TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek.

AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, ülkemiz lastik sektörünün yerli sermayeli lider kuruluşu Petlas, bu yıl 5’inci kez düzenlenen ve Türk otomobil sporları tarihinin ilk yetenek keşfetme projesi olan ‘Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Yıldızını Arıyor’ etkinliğine, ilk yıldan itibaren verdiği desteği devam ettiriyor. İlk 3 senede bin 200’ü aşkın genç sürücüyü otomobil sporlarıyla tanıştıran projeye yeteneğine ve kendine inanan 28 yaş ve altı ehliyet sahibi sürücüler katılım sağlayabiliyor.

Türkiye’de iyi pilotların yetiştirilmesine katkıda bulunan ve bu anlamda öncü olan ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesinin elemelerinin ilk fazı, 21-22-23-24 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. İlk elemelerde en iyi zamanı yapan 20 erkek 5 kadın pilot final elemeleri için seçildi. İkinci fazı ise 16-17-18-19 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak. Tüm katılımcıların Fiat Egea yarış otomobilleri kullanarak zamana karşı mücadele ettiği elemelerin ardından, eğitimler ve final elemeleri sonunda en hızlı 40 erkek ve 10 kadın sürücü, hiçbir bedel ödemeden Fiat Egea yarış otomobilleri ile 3 yarışlık “2023 TOSFED Yıldızını Arıyor” serisinde yarışma imkanı bulacak.

Yarışma sonunda başarı gösterenlerin önü açılıyor

Türkiye’de öncü olan bir etkinliğin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Petlas Satış Direktörü Ahmet Candemir, “Petlas olarak Türkiye’de iyi pilotların yetiştirilmesine ön ayak olduğu için bu projede yer aldığımız için çok gururluyuz. Çünkü burada yarışma sonunda başarı gösteren tüm pilotların önü açılıyor. Bu bağlamda aslında çok özel ve önemli bir proje olduğunu söyleyebilirim. Umuyorum ki daha çok gencimizi otomobil sporu ile buluşturur ve geleceklerine katkıda bulunuruz” diye konuştu. Candemir, ayrıca TOSFED ile bu yıl gerçekleştirdiğimiz Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası sponsorluğu ile birlikte bu etkinliğe destek vererek Türkiye’de yerli yarış lastiği geliştirmeye yönelik veriler toplayarak Petlas’ın Ar-Ge çalışmalarına yönelik veri sağladığını da sözlerine ekledi.

Depremzedelerin konaklama ve katılım bedellerini TOSFED karşılanıyor

Bu yıl ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Afet Bölgesi ilan edilen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerinden başvuracak kişilere yönelik özel bir kategori oluşturuldu. Bu kategoride ilk elemeler için 25, ikinci elemeler için 25 kişi olmak üzere toplam 50 kişilik bir kontenjan ayrıldı. Bu adayların yurt içi ulaşım, konaklama ve katılım bedelleri TOSFED tarafından karşılanıyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here