FALKEN, NÜRBURGRİNG DAYANIKLILIK SERİSİ’NİN EN ÖNEMLİ SEZONUNDA YARIŞIYOR

0
488

Yaz tatili sona erdi: Falken Motorsports, Nürburgring Dayanıklılık Serisinin sezonun en önemli yarışı olan 12 saatlik yarış için Yeşil Cehenneme geri dönüyor ve son yarıştaki genel zaferini tekrarlamayı hedefliyor. 

İki Porsche 911 GT3 R otomobili, damalı bayrağın akşam karanlığına kadar düşmeyeceği ilk yarışta Cumartesi günü mücadele edecek. Ayrıca hayranlar Falken Drift Show’un oyuncularını da görmeyi sabırsızlıkla bekleyebilirler.

Falken Motorsports, bu yılki 12 saatlik yarış için kanıtlanmış sürücü kadrosuna güveniyor: #3 Porsche 911 GT3 R, Klaus Bachler ve David Pittard tarafından kontrol edilecek. Avusturyalı pilot, Mayıs ayındaki 24 saatlik yarıştan bu yana ilk kez Falken kokpitine geri dönüyor. Takım arkadaşı Pittard hâlâ kazanma havasında: Frikadelli Racing’in Ferrari 296 GT3 aracıyla 24 saatlik yarışta kazandığı zaferin ardından Britanyalının Temmuz ayındaki Falken çıkışında tezahürat yapmasına da izin verildi. Pittard, Joel Eriksson ile birlikte ROWE 6 saatlik ADAC Ruhr-Pokal yarışını kazandı.

Pittard bunu geliştirmek istiyor ancak rekabet kendi içinden geliyor: 4 numaralı başlangıç ​​numarasına sahip kardeş otomobilin de güçlü bir kadrosu var. Dennis Fetzer ve Martin Ragginger, ikinci Porsche 911 GT3 R’nin kokpitini paylaşıyorlar. Yaz tatili öncesinde ikili ikinci sırada yer aldı ancak kural ihlali nedeniyle diskalifiye olması iyi sonucu mahvetti. Şimdi Fetzer ve Ragginger güçlü performanslarının bir istisna olmadığını kanıtlamak istiyorlar.

Her ne kadar iki Porsche 911 GT3 R otomobili yalnızca Cumartesi günkü 63. ADAC ACAS Kupası’nda yarışacak olsa da, Pazar günü tüm Falken hayranları için ziyaret etmeye değer: Falken Drift Show’un profesyonelleri padokta bir kez daha sürüş becerilerini sergileyecek. 23 Eylül 2023’teki “Sportwartefest”e yardım amaçlı küçük bir bağış karşılığında hayranlar, bir drift yarışçısının yolcu koltuğuna tırmanma fırsatına sahip olacak.

BMW E82 1M 2JZ ile Falken lastiklerinin yol tutuşunu bir kez daha gösterecek olan Remmo Niezen’in yanı sıra Rohan van Riel (BMW E63 M6) ve Mark Vissers (BMW E39 M5 Drifttaxi) de hazır bulunacak. Uzun yıllardır ilk kez eski bir Falken ekibi üyesi Lars Verbraeken geri dönecek: Hollandalı, Nissan Skyline GT-R R32’sinin asfaltta dans etmesine izin verecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here