Yokohama Rubber, Yeni Advan Sport EV Lastiğinin Üretimine Başlıyor

0
718

Yokohama Rubber, premium elektrikli araçlara yönelik yeni Advan Sport EV ultra yüksek performanslı yaz lastiğinin üretimine başladı.

EV lastiği, Yokohama’nın Shinshiro-Minami fabrikasında, tescilli bir güneş paneli enerji üretim sisteminden elde edilen elektrik enerjisinin yanı sıra tesis için tedarik edilen yenilenebilir elektrik kullanılarak üretilecek.

Şirket, Temmuz 2023’te yeni lastik serisini açıkladı ve bu modelin yüksek performanslı otomobillere yönelik mevcut Advan Sport V107 lastiğini temel alacağını duyurdu. Yeni lastik, yol gürültüsünü azaltmak için daha düşük yuvarlanma direncine sahip bir bileşik ve Silentfoam kullanıyor ve 16 boyutta mevcut olacak.

Yeni güneş paneli enerji üretim sisteminin yaklaşık 1,1 MW’lık bir çıkışı var ve yılda yaklaşık 1.469 MWh üretmesi ve CO 2  emisyonlarını yılda yaklaşık 599 ton azaltması bekleniyor . Buna ek olarak tesis, tedarikçi Chubu Electric Power Miraiz Co’nun sıfır CO 2 emisyonlu ve CO 2  emisyonlarını 570 ton daha azaltma potansiyeline sahip %100 yenilenebilir kaynaklardan elde edildiğine dair sertifikalandırdığı elektriği kullanacak .

Shinshiro-Minami fabrikası aynı zamanda kazan yakıtı olarak doğal gaz kullanıyor ve üretim tesisinin 2030 yılına kadar karbon nötr hale gelmesi hedefleniyor.

Yokohama Rubber, sürdürülebilirlik girişimlerini ‘Geleceği Önemsemek’ kavramı altında hizalamak için diğer tesislerde öğrenilen dersleri kullanacağını söylüyor. Şirket, 2050 yılına kadar net sıfır CO2 emisyonuna ulaşma yönündeki uzun vadeli hedefini sürdürürken bunlar genişletilecek .

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here