Goodyear UltraGrip Performance 3’e iki ödül birden

0
878

Ödülleri Almanya’nın en prestijli otomotiv yayınlarından Auto Bild, Goodyear’ın yeni kış lastiğinin performansını onayladı.

Alman otomotiv yayını Auto Bild, gerçekleştirdiği en son kış lastiği testinde1 Goodyear’ın yeni kış lastiği UltraGrip Performance 3’ü yüksek verimliliği ve sürdürülebilirliği nedeniyle ödüle layık görerek, “Eco-Master” ve “Green Tire” etiketleriyle ödüllendirdi.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde Goodyear UltraGrip Performance 3’ün, menzil kaybı yaşatmadan dengeli bir kış performansı sunduğu, bu özelliğiyle rakiplerini geride bırakarak elektrikli araç sürücüleri için iyi bir seçim olduğu belirtildi.2

Auto Bild Kış Lastiği Testi 2023’te, sektör genelinde popüler 225/45 R 18 ebadında 54 kış lastiği karşılaştırıldı.

Goodyear lastiğini ikna edici kış özellikleri, yüksek kilometre performansı, kısa fren mesafesi ve konfor sunan dengeli bir premium lastik olarak ‘Kesinlikle Tavsiye Edilir’ olarak nitelendiren test uzmanları, UltraGrip Performance 3’ü çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve güvenli hareket kabiliyeti nedeniyle de “Örnek Teşkil Edecek” bir ürün olarak belirledi.

Popüler otomobiller için son teknoloji kış lastiği
Lastiklerini sektörün en ileri teknolojilerini kullanarak geliştiren Goodyear’ın, UltraGrip Performance 3 lastiği, rakiplerine göre önemli avantajlar sağlayan birçok özelliğe sahip.

Lastik sırt desenindeki yoğunluğu artırılmış kılcal kanallar sayesinde optimum çekiş ve yol tutuş sağlayan Snow Protect teknolojisi, omuz kenarındaki ‘kar pençeleri’ adı verilen, daha uzun ve yumuşak olan oluklarıyla da derin karda performansını artırıyor.

Fark yaratan bir diğer teknoloji ise mükemmel su dağılımı sağlamasına yardımcı olan lastik ayak izini optimize etmek için geliştirilen Wet Grip+ teknolojisi: Bu sayede ıslak yüzeylerde su yana doğru itiliyor, suda kızaklama riski azaltılıyor ve ıslak sürüş koşullarında üstün performans elde ediliyor.
Ayrıca, omuz kısmında yer alan 3D kılcal kanallar lastik sertliğini artırarak, kuru yollarda performansı iyileştiriyor.

Elektrikli araçlar için de ideal

Verimliliği artıran ve iç gürültüyü azaltan özel lastik özellikleri sayesinde UltraGrip Performance 3 kış lastiği aynı zamanda elektrikli araçlara da uygun. UltraGrip Performance 3, Alfa Romeo Giulia, Audi A6/S6, BMW i4 M50, BMW 4 serisi Gran Coupé, CUPRA Formentor, Tesla Model S Plaid veya Smart #1, Toyota Aygo X veya Volvo C40/XC40 gibi pazardaki en yeni ve en popüler araçlara uygun.

Test sonuçlarını değerlendiren Goodyear Tüketici Teknolojisi Avrupa Kıdemli Direktörü Laurent Colantonio, “Goodyear’ın test ödülleri serisinin devam ettiğini görmek son derece mutluluk verici. Ürünlerimizin en iyi performans gösterenlerden biri olduğunun yanı sıra, sürdürülebilir mobilite için maksimize edildiğini de kanıtlıyoruz. Bu ödül, Goodyear’ın her tasarımı için yaptığı, sürekli performans ve verimlilik arayışının bir sonucu.” dedi.

Testlerin hem performans kriterleri hem de karşılaştırılan lastik sayısı açısından sektördeki en titiz testler arasında yer aldığını söyleyen Colantino, “Bu nedenle Goodyear UltraGrip Performance 3 için ‘Eco-Master’ ve ‘Green Tire’ etiketleri ayrı bir anlam kazanıyor.” dedi.

(1) Auto Bild – Sayı 40/2023, 225/45 R18 ebadında 54 kış lastiğinin karşılaştırması

(2) Auto Bild – Sayı 40/2023, kilometre karşılaştırması: Goodyear UltraGrip Performance 3 45.500 km, bir sonraki en iyi rakip 44.476 km.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here