PRINX kış lastikleri pazar lideri seviyesinde performans gösteriyor

0
848

Yeni premium marka PRINX, binek otomobillere yönelik ilk kış lastiğini piyasaya sürüyor. “Winter Excelia” modeli, test sırasında pazar liderlerine çok yaklaşan (hatta onları aşan) değerlerle etkileyici bir performans sunuyor. Lastikte ki TÜV Süd test işareti lastiğin yüksek standardını onaylıyor.

Sürdürülebilirlik ve tasarıma odaklanan birinci sınıf marka PRINX, Avrupa pazarına yönelik ilk kış lastiğiyle, şu anda piyasada bulunan birçok ürünün başında geliyor. Bazı durumlarda, yüksek performanslı “Winter Excelia”ya atfedilebilen değerler pazar liderlerini bile geride bırakıyor. Lastiğin karda ve ıslak koşullarda yol tutuşu özellikle etkileyici olup birinci sınıf sonuçlar sunar. 3PMSF lastikleri Avrupa kış koşulları için tasarlanmış olup Tayland’da üretilmektedir. 3 teknolojinin etkileşimi “Winter Excelia”ya yüksek düzeyde performans kazandırıyor: WinterFlex, WinterGravity ve WinterEdge.

TÜV Süd bu teknolojilerin performansını Kuzey Kutup Dairesi yakınındaki Plantskolan’da (İsveç) ve Almanya’da Papenburg’da* test etti. 39 ebatın tamamı da TÜV Süd tarafından onaylanmıştır. Hem ıslak hem de kuru yollarda yuvarlanma direnci ve güvenlik gibi klasik noktaların yanı sıra, “performansı test edilmiş” ve “üretim izleniyor” kalite özelliklerini de içerir. “Winter Excelia”, lastikleri 14 ila 19 inç arası ve hızı 270 km/saat’e kadar olan benzinli ve dizel araçlar için uygundur. PRINX, “Soğuk havalar için en sıcak önerimiz” sloganına sadık kalarak portföyündeki bu yeni öne çıkan ürünü tanıtıyor.

TÜV tarafından test edilmiş fren mesafeleri ve yol tutuş özellikleri

Mart 2023’te TÜV Süd, Almanya’da ve İsveç’in Plantskolan kentindeki Arctic Falls tesisinde kapsamlı testler gerçekleştirdi. Sonuçlar: 80 km/saatten 20 km/saat hıza kadar ıslak zeminde frenleme sırasında “Winter Excelia”yı pazar liderinin referans lastiğinden yalnızca 10 santimetre ayırıyor.Karda yapılan frenleme testlerinde bu değer 20 santimetredir. Piyasada yaygın olarak kullanılan lastiklerle karşılaştırıldığında, ıslak zeminde frenleme testi PRINX modeline 1,50 metrelik açık bir fark sağladı. TÜV Süd, “Winter Excelia”nın pazar lideriyle karşılaştırıldığında karda üstün yol tutuşuyla öne çıktığını belgeliyor. Islak zeminde yol tutuşunun neredeyse TIER 1 karşılaştırma lastiğine eşdeğer olduğu doğrulandı. Her durumda “Winter Excelia 205/55 R16 91H” test edildi.

Kışın sürüş konforunu artıran teknoloji

PRINX, “Winter Excelia”yı geliştirirken yeni WinterFlex, WinterGravity ve WinterEdge teknolojilerinin bir kombinasyonuna güvendi. Sonuç: “Winter Excelia”, düşük sıcaklıklarda bile elastik ve verimli kalmasını sağlayan, soğuğa dayanıklı polimer içeren yenilikçi bir karışımdan yapılmıştır. Lastiğin benzersiz tasarımı yerle temas miktarını artırırken, V şeklindeki sırt deseni yuvarlanma sırasında karı ve suyu eş zamanlı olarak dışarıya doğru yönlendirir. Yumuşak, çıtalı omuz alanıyla birleştiğinde ıslak/karda frenleme ile yol tutuşu arasında etkili bir denge kurar ve kış yollarında emniyetli ve emniyetli bir his sağlar.

PRINX’in araç sürücülerine kış için daha iyi yol tutuşu sunan bir lastik sağlama hedefi toplam 3 temel konuya dayanmaktadır: Güvenlik, yol tutuşu ve çevrenin korunması. “Winter Ecxelia”da markanın sürdürülebilirlik mantrası, daha çevre dostu malzemelerin kullanılmasının yanı sıra gürültü emisyonlarının en aza indirilmesine de yansıyor. Sürüş gürültüsü boyutlara bağlı olarak 70 ila 73 dB arasındadır.

“Soğuk havalara sıcak bir öneri”

Özetlemek gerekirse, “Winter Excelia”, 3PMSF tanımına ve H-W hız indeksine sahip, karda ve buzda yol tutuşu için mutlak en yüksek değerlerle üst düzey performans sunan TÜV sertifikalı, yüksek performanslı bir araçtır. Lastik aynı zamanda örnek niteliğindeki “ıslak yol tutuşu B” ile kışın ıslak koşulların üstesinden gelir. Aynı zamanda maksimum sürdürülebilirliği de destekler. 14 ila 19 inç arasında 39 ebatta olan “Excelia”, önde gelen otomobil üreticilerinin premium segmenti de dahil olmak üzere çok çeşitli otomobil ve SUV modellerini kapsıyor.

Prinx Europe İcra Kurulu Başkanı Thomas Wohlgemuth: “Bu lastikle gerçekten ama gerçekten gurur duyuyoruz. Piyasayı sarsmak için gerekenlere sahip. PRINX ile tam da bunu başarmak istiyoruz”. CEO, test sonuçlarına ve cazip satış fiyatına atıfta bulunarak şöyle devam ediyor: “Güvenilirliği, akıllı teknolojileri ve en yüksek performans değerleri sayesinde – hepsi açıkça pazar lideri seviyesinde görülüyor – Winter Excelia, soğuk havalar için en sıcak önerimiz!”

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here