Bir model maksimumuna ulaşırsa: Yeni Audi RS 6 Avant GT

0
1641
RS 6 GTO concept, Audi RS 6 Avant GT, Audi 90 quattro IMSA GTO

Yeni Audi RS 6 Avant GT, model serisinin tepe noktasını oluşturuyor. Hem dış hem de iç mekana yönelik özel ayrıntılar içeren bu özel versiyon etkileyici tavan spoyleri, yeniden tanımlanan difüzör ve farklı tasarıma sahip 22 inçlik jantlarıyla model serisindeki en üst konumu vurguluyor. 

İç mekan kaliteli spor koltuklar, yeni bir renk kombinasyonu ve orta konsolda sınırlı sayıda üretilen otomobilin seri numarası gibi özel detaylarla dikkat çekiyor. RS 6 Avant GT’ye özel, hafif, ayarlanabilir coilover süspansiyon ve yeniden ayarlanan arka akstaki quattro spor diferansiyel sürüş deneyimini daha da keskinleştiriyor. Çift turbo beslemeli V8 motor, 463 kW (630 PS) güce sahip. Ayrıca 2.300 ila 4.500 d/d aralığında 850 Nm tork sağlıyor. 

RS 6 GTO concept, Audi RS 6 Avant GT, Audi 90 quattro IMSA GTO

Audi RS 6 Avant GT fikri, 2020’deki RS 6 GTO konseptine dayanan bir ‘Çırak Projesi‘ne uzanıyor. Kaporta ve gövde, boya, motor ve mekanik tamiri eğitimi alan on iki çırak, Audi Design’ın desteğiyle projede altı ay boyunca çalıştı. Büyük oranda 1989’daki efsanevi Audi 90 quattro IMSA GTO yarış otomobilinden esinlendiler. Ortaya çıkan sonuç ise, genç yeteneklerin çıraklık döneminde bile markaya katkıda bulunabileceklerinin bir kanıtını oluşturuyor.

Benzersiz bir görünüm

Yeni Audi RS 6 Avant GT, RS 6 GTO konseptini temel alan daha da etkileyici görünümü sayesinde, ürün gamındaki diğer modeller olan RS 6 Avant ve RS 6 Avant performans versiyonlarının önüne geçiyor. Etkileyici ön cephe, açıkça RS 6 GTO konseptinden esinleniyor.

Profilden bakıldığında marşpiye eklentileri, parlak karbon yan ayna kapakları ve RS 6 Avant GT için özel olarak tasarlanan 6 kollu 22 inç jantlar dikkat çekiyor. Özel versiyon arka cephesiyle de dikkat çekiyor. RS 6 GT yazısı etkileyici görünüyor. Görsel olarak alçalan ve tasarıma özel olarak uyarlanan bagaj kapağı işlev ile görseli harmanlıyor. İşlevsel difüzörün ortasındaki dikey reflektör otomobilin daha da geniş görünmesini sağlıyor. Ayrıca motorsporlarından ilham alan çift spoyler genel görünümü tamamlıyor

Performansta bir sonraki seviye 

Yeni RS 6 Avant GT, 463 kW (630 PS) güç ve 850 Nm maksimum tork üretiyor. Bu, baz RS 6 Avant ile karşılaştırıldığında 22 kW (30 PS) ve 50 Nm artış anlamına geliyor. Serinin en hızlısı, RS 6 Avant’tan 0,3 saniye daha hızlı ve 0’dan 100 km/s hıza 3,3 saniyede ulaşıyor. RS 6 Avant GT, 0-200 km/s hızlanmasını sadece 11,5 saniyede tamamlıyor ve bu değerle RS 6 Avant’tan 0,5 saniye daha hızlı. Maksimum hızı 305 km/s olup etkin fren performansı için RS seramik frenler devreye giriyor.

Yeni yüksek performanslı 285/30 R22 ebatlarındaki Continental Sport Contact 7 lastikler, dinamik sürüş için gerekli tutuşu sağlıyor. Lastikler hem kuru hem de ıslak yol koşullarında daha iyi yol tutuş sağlıyor ve hızlı virajlarda önden kayma eğilimini azaltarak tüm hız aralıklarında daha hassas yol tutuş sağlıyor. Ayrıca yeni lastiklerle 100-0 km/s fren mesafesi iki metreye kadar kısalıyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here