Testlerin Şampiyonu Kars’ta Zorlu Kış Şartlarına Meydan Okudu

0
752

Continental, 2022 yılının test şampiyonu WinterContact™ TS 870 kış lastiğini, Kars’ın zorlu kış koşullarında tanıttı.

Lansman için Sarıkamış’ta özel bir pist oluşturuldu. Continental’in 100 bayisi, 30’dan fazla basın mensubu ve Kazakistan’dan iş ortakları WinterContact™ TS 870’i bu pistte ilk defa denedi.

WinterContact™ TS 870, üstün performansıyla karlı ve buzlu zemine meydan okudu. Karlı ve buzlu yollarda güvenli sürüş için geliştirilen lastik, yakıt tüketiminde de tasarruflu olmasıyla öne çıkıyor.

Continental Türkiye, testlerin şampiyonu WinterContact™ TS 870 kış lastiğinin en zorlu koşullara göre geliştirilen üstün performansını, Kars’ın zorlu kış şartlarında sergiledi. Ülkemizin en soğuk ve karlı illerinden Kars Sarıkamış’ta Continental için oluşturulan özel pistte gerçekleştirilen sürüş deneyiminde WinterContact™ TS 870 kara kışa meydan okudu.

Continental, WinterContact™ TS 870’i öncelikle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen bayilerine tanıtmaya başladı. Yaklaşık 100 bayi ve Kazakistan’dan 15’den fazla iş ortağı, hem araç hem lastik deneyimi için ilk defa kullanılan bu pistte, zorlu hava şartlarına karşı özel olarak geliştirilen lastiği deneyimledi. Ardından ise 30’dan fazla basın mensubu, buzlu zemininde olağanüstü kavrama, frenleme ve dayanıklılık performansı sergileyen WinterContact™ TS 870’in farkını Sarıkamış’ın zorlu kış koşullarında test etti.

Zorlu hava şartlarına karşı özel olarak geliştirilen lastik, buzlu zemininde olağanüstü kavrama, frenleme ve dayanıklılık performansı sergiledi. Ödüllü selefi TS 860’a göre, buz üzerinde yüzde 5 daha kısa fren mesafesi ve kar üzerinde yüzde 5 daha iyi yol tutuş performansına sahip olan bu yenilikçi lastik, daha az yuvarlanma direnci sayesinde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

Sürücülerin kış koşullarında işini kolaylaştırmak için tasarlandı

2050 yılına kadar lastik ürünlerini yüzde 100 sürdürülebilir malzemelerden üretmeyi taahhüt eden Continental, WinterContact™ TS 870’nin üretiminde de sürdürülebilir bileşenlerden oluşan CoolChili™ teknolojisini kullanıyor. Bu teknolojiyle geliştirilen özel hidro oluklar ve yenilikçi sırt deseni sayesinde WinterContact™ TS 870, suyu daha hızlı tahliye ederek sürücülere üstün bir kızaklama performansı sağlıyor. Böylelikle araç sürücüleri, ıslak zeminlerde bile güvenle frene basabiliyor. Continental’in SnowCurve+ teknolojisi ise lastiğin sırtının sıkıştırılmış karla iç içe geçmesini sağlayarak, özellikle viraj alırken daha fazla yol tutuşu ve daha güçlü frenleme performansı sunuyor. Kış aylarında sürücülerin işini kolaylaştırmak için geliştirilen WinterContact™ TS 870, karlı, buzlu ve ıslak yollarda sürücülere çok iyi bir kavrama deneyimi sunuyor.

Ödüllü selefi TS 860’a göre, buz üzerinde yüzde 5 daha kısa fren mesafesi ve kar üzerinde yüzde 5 daha iyi yol tutuş performansına sahip olan WinterContact™ TS 870, daha az yuvarlanma direnci sayesinde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. WinterContact™ TS 870, özel hidro oluklar ve yenilikçi sırt deseni sayesinde suyu daha hızlı tahliye ederek sürücülere üstün bir kızaklama performansı sağlıyor. Böylelikle araç sürücüleri, ıslak zeminlerde bile güvenle frene basabiliyor. Continental’in SnowCurve+ teknolojisi ise lastiğin sırtının sıkıştırılmış karla iç içe geçmesini sağlayarak, özellikle viraj alırken daha fazla yol tutuşu ve daha güçlü frenleme performansı sunuyor. Kış aylarında sürücülerin işini kolaylaştırmak için geliştirilen WinterContact™ TS 870, karlı, buzlu ve ıslak yollarda sürücülere çok iyi bir kavrama deneyimi sunuyor.

Testlerde en yüksek skoru aldı

Bağımsız kuruluşlarca yapılan testlerde en yüksek tavsiye skorunu alan WinterContact™ TS 870, geniş bir araç yelpazesinde orijinal ekipman olarak da kullanılıyor. WinterContact™ TS 870, son olarak İngiliz ticaret dergisi Tyre Reviews tarafından gerçekleştirilen 2023-2024 Ultra Yüksek Performanslı Kış Lastiği testinde ilk sıraya yerleşti. WinterContact™ TS 870, düşük yuvarlanma direnci ve aşınma özellikleri sayesinde özellikle ıslak ve karlı zeminde sergilediği güçlü performansıyla jüriyi etkiledi. WinterContact TS 870 P, ayrıca bu yıl Alman dergisi Sport Auto tarafından “çok iyi” ve Auto Bild tarafından “örnek” olarak değerlendirildi. WinterContact TS 870 kısa süre önce İngiliz ticaret dergisi Auto Express’in 2023 kış lastiği testinin yanı sıra ADAC, Avusturya ÖAMTC ve İsviçre TCS kış lastiği testlerinin de galibi olmuştu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here