BRIDGESTONE, Yeni Duravis Van Winter Enliten Lastiğini Piyasaya Sürüyor

0
403

Bridgestone, hafif ticari araçlara yönelik yeni premium kış lastiğini duyuruyor. Bridgestone, van kullanıcılarını ve hafif kamyon filolarını günlük kış çalışma koşullarında desteklemek ve aynı zamanda toplam sahip olma maliyetini azaltmaya yardımcı olmak için Duravis Van Winter ENLITEN’i piyasaya sürüyor.

Bağımsız TÜV SÜD testlerine göre Bridgestone Duravis Van Winter, sürücüleri tüm kış boyunca güvende ve kontrol altında tutmak için hem kar hem de buzlu koşullarda sınıfının en iyi frenleme ve çekiş performansını sunuyor. 1 EV’ye hazır lastik aynı zamanda ıslak yol tutuşunda AB Etiketi A sınıfına da sahiptir.

Bridgestone Duravis Van Winter, aracın aksama süresini ve maliyetleri azaltmaya ve kaynak verimliliğini artırmaya yardımcı olmak için diğer premium kış alternatifleriyle karşılaştırıldığında (TÜV SÜD tarafından kanıtlandığı üzere) en uzun kilometre ömrüne sahiptir. 2 Bu, önceki modele göre yuvarlanma direncinde yüzde 13’lük bir azalmanın yanı sıra 3 , toplam sahip olma maliyetini ve çevresel etkiyi daha da azaltmak için yakıt/enerji verimliliğini artırıyor.

Bu önemli performans iyileştirmeleri, Bridgestone’un karda, buzda, ıslak veya kuru zemindeki performansından ödün vermeden lastiğin ömründe önemli iyileştirmeler sağlayan birden fazla ileri teknoloji kombinasyonu olan ENLITEN tarafından mümkün kılınmıştır. Yeni lastik aynı zamanda optimize edilmiş desen tasarımından ve daha iyi yuvarlanma direnci ve kar üzerinde kavrama için yeni bir bileşik formülünden de faydalanıyor. Bu yenilikler buz üzerinde üstün performans için yüksek temas alanıyla birleştirilmiştir.

ENLITEN Teknolojisinin kullanılması Bridgestone Duravis Van Winter’ın tamamen EV’ye hazır olmasını sağlar; hem herhangi bir aracın genel performans taleplerini hem de elektrikli araçların özel gereksinimlerini karşılar.

Avrupa’da geliştirilen Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN, Temmuz 2024 itibarıyla 15″ ila 17″ arasında 19 ebatta satışa sunulacak. Lastik Avrupa, Türkiye ve BDT genelinde satışa sunulacak. 4 Yaz için Bridgestone Duravis Van’a ve Duravis All Season’a katılan bu yeni lastik, Bridgestone’un birinci sınıf van serisini tamamlıyor.

Bridgestone EMEA Tüketici Değişimi Başkan Yardımcısı Stefano Sanchini şunları söyledi: “Güvenilir, sağlam ve EV’ye hazır Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN, modern van kullanıcılarının ve filoların ihtiyaçlarını desteklemek üzere tasarlandı. Hem günlük operasyonları iyileştirebilecek, hem de uzun vadeli maliyet ve verimlilik kazanımları sağlayabilecek bir kış van lastiği yaratmak istedik. Bunu, tüm kış koşullarında olağanüstü uzun ömür, verimlilik ve güvenlik sağlayan, sınıfının en iyisi performanslar sayesinde başardık.”

#######

1 TÜV SÜD tarafından Bridgestone’un talebi üzerine Aralık 2023’te SPG Vidsel (S) ve PITEA (S) tesisinde Mercedes Sprinter 316 CDI ile 225/75 R16C 10PR lastik ebadında Duravis Van Winter ile karşılaştırmalı olarak gerçekleştirilen testler aynı segmentteki ana rakiplerin performansları: Michelin Agilis Alpin, Continental VanContact Winter, Goodyear UltraGrip Cargo, Pirelli Carrier Winter. TÜV SÜD Rapor No. [713311045 Dizin kriterleri: daha yüksek, daha iyidir]. KARDA FRENLEME [Durma mesafesi [m] 40 ila 5 km/saat arasında] derecesi: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (%100), GOODYEAR UltraGrip Cargo (%95,4), MICHELIN Agilis Alpin (%87,1), PIRELLI Carrier Winter (%87) ), CONTINENTAL VanContact Winter (%86,8). KARDA HIZLANMA [10’dan 35 km/saat’e hızlanma süresi/süreleri] derecesi: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (%100), GOODYEAR UltraGrip Cargo (%99,6), MICHELIN Agilis Alpin (%97,9), CONTINENTAL VanContact Winter (%95,9) ), PIRELLI Carrier Winter (%93,8). BUZDA FRENLEME [Durma mesafesi [m] 20 ila 5 km/saat arasında] derecesi: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (%100), MICHELIN Agilis Alpin (%86), GOODYEAR UltraGrip Cargo (%82,7), PIRELLI Carrier Winter (%82,3) ), CONTINENTAL VanContact Winter (%74,8). BUZDA HIZLANMA [5’ten 20 km/saat’e hızlanma süresi (s)] derecesi: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (%100), GOODYEAR UltraGrip Cargo (%93,2), PIRELLI Carrier Winter (%90), MICHELIN Agilis Alpin (%80,3) ), CONTINENTAL VanContact Winter (%71,4). 2 Bridgestone’un talebi üzerine TÜV SÜD tarafından Kasım-Aralık 2023’te Mercedes Sprinter 316 CDI ile 225/75 R16C 10PR Duravis Van Winter lastik üzerinde aynı segmentteki ana rakiplerin performanslarıyla karşılaştırıldığında gerçekleştirilen testler: Michelin Agilis Alpin
2, Continental VanContact Winter, Goodyear UltraGrip Kargo. TÜV SÜD Rapor No. [713311080]. KİLOMETRE derecesi: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (%100), MICHELIN Agilis Alpin (%90,7), GOODYEAR UltraGrip Cargo (%90,3) CONTINENTAL VanContact Winter (%79,8).
3 Duravis Van Winter ve W810 arasındaki dahili karşılaştırmaya dayanmaktadır (ref. boyut 225/75 R16C 10PR).
4 Rusya hariç.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here