BRİDGESTONE, Yarı Kaygan/Semi-Slick POTENZA RACE Lastiğini Normal Kullanıma Sundu

0
1867
  • Bridgestone Potenza Race lastiği, kuru koşullarda pistte en iyi kontrolden yararlanarak sürücülerin güvenle performans göstermelerini sağlar. 
  • Bridgestone’un yeni yarı kaygan Potenza Race’i, ana rakip lastiklerle karşılaştırıldığında en iyi tur sürelerini  , en iyi kuru frenleme performansını  ve olağanüstü uzun ömürlülüğü sağlar.
  • Potenza Race, Bridgestone’un pist günleri için ilk özel yenileme pazarı lastiğidir ve güçlü Potenza mirasının ve Lamborghini Huracan STO ve SEAT Leon Cupra dahil olmak üzere ilk Potenza Race orijinal ekipman (OE) donanımlarının sonucudur.

Lastikler ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde dünya lideri olan Bridgestone, yeni yarı kaygan Bridgestone Potenza Race lastiğinin lansmanını duyurdu. Lastik, tüm ana rakip lastikleri  geçen tur süreleri ve kuru koşullarda en iyi fren performansı sunar . Halka açık yollar için homologe edilmiş, ancak performansı pist günlerine odaklanmış olan Potenza Race aynı zamanda olağanüstü uzun ömür sağlayarak sürücülerin pistte daha fazla zaman geçirmelerine yardımcı oluyor.

Potenza Race, Bridgestone’un ikonik Potenza lastik serisine en son eklenen – kendisi de Bridgestone’un Formula 1 yarışlarıyla olan uzun süreli ilişkisinden doğmuştur – motor sporları tutkunlarının hızda kontrolü elinde tutmasını sağlar. Bu mirastan ve yakın zamanda piyasaya sürülen Huracan STO Tecnica süper otomobili ile birlikte yüksek performanslı Lamborghini Huracan STO ve SEAT Leon Cupra Hot hatchback için Potenza Race OE donanımlarının geliştirilmesi sırasında kazanılan uzmanlıktan yararlanan Potenza Race, Bridgestone’un ilk adanmış otomobilidir. pist günleri için yedek lastik.

Pist günleri ve pist kullanımı için tasarlandı

Bridgestone’un yüksek performans lastiklerindeki engin deneyimine dayanan yeni Potenza Race, Bridgestone’un ultra yüksek performanslı lastik serisini tamamlayarak sürüş tutkunları için ideal, pist odaklı bir lastik sağlıyor. Bağımsız TÜV SÜD tarafından yapılan testlere göre Bridgestone Potenza Yarışı, pistteki ana rakiplerinin en iyi tur sürelerini sunuyor . Bridgestone Potenza Race lastiği ayrıca kuru bir yüzeyde en kısa fren mesafesini sunarak bir kez daha ana rakip lastikleri geride bıraktı  .

Bridgestone Potenza Race lastiği de olağanüstü uzun ömür sağlamak üzere tasarlanmıştır . Tüm bunlar, pistte performans göstermeye ve sınırlarını zorlamaya istekli sürücüler için mükemmel bir seçimdir.

Sırt deseni, yapısı ve bileşimi ile sağlanan yüksek performans

Bridgestone Potenza Race’in gelişmiş performansı, sırt deseni, yapısı ve bileşimindeki bir dizi yeni teknolojiyle sağlanır.Lastik sırtı tasarımı, ıslak yollarda uygun kullanımı garanti ederken viraj alma gücünü ve frenleme potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için lastiğin dışı ve içi arasında farklılaşmaya sahip asimetrik bir desen uygular. Potenza Race lastiğindeki asimetrik duvar açıları, yanal sertliği daha da artırır ve blok deformasyonunu azaltır ve artırılmış omuz nervürlü özel arka sırt deseni, optimize edilmiş frenleme ve blok sertliği ile maksimum kuru performans sağlar.

Olağanüstü pist performanslarına ulaşmak için Potenza Race, temas alanını artırmaya ve frenleme potansiyelini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan sportif bir profil şekli de içeriyor. Optimize edilmiş bir temas yaması, direksiyon hissini ve kontrol edilebilirliği geliştirmeye yardımcı olarak sürücü güvenini artırır.Bridgestone Potenza Race ayrıca kimyasal reaksiyon kontrolünü iyileştirmek, güçlendirme mekanizmasını dengelemek ve yuvarlanma direncini artırmak için yenilikçi karıştırma ile yeni bir bileşimden yararlanır. Sonuç, kuru virajları ve düz çizgi stabilitesini artıran yüksek sertliğe sahip, geliştirilmiş kuru performans için optimize edilmiş bir formüldür.

Bu lansman hakkında Bridgestone EMIA COO’su ve CTO’su Emilio Tiberio şunları söyledi: “Potenza Yarışı, ikonik Potenza serimize ek bir boyut katıyor. Mevcut Potenza Sport, piyasaya sürülmesinden bu yana inanılmaz bir başarı elde etti ve şimdi Potenza Race, gündüz meraklılarını takip etmek için rakipsiz performans sunarak işleri bir adım daha ileri taşıyor. Birçoğu Potenza Race orijinal donanımlarının Lamborghini Huracan STO ve Seat Leon Cupra‘da neler yapabileceğini zaten gördü ve deneyimledi – daha fazla sürücü için yedek pazara sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

Avrupa’da geliştirilen ve üretilen Bridgestone’un yeni Potenza Yarışı, Haziran 2022’den itibaren 17 ila 20 inç arasında 13 popüler ebatta satışa sunulacak ve pist günlerinde en sık rastlanan ateşli hatchback’leri ve spor arabaları destekleyecek.

REKLAM

Bu proje , gelecek nesillerin güvenini kazanırken yönetimi yönlendirmek için eksen görevi gören Bridgestone E8 Taahhüdü ile uyumludur . Bridgestone E8 Taahhüdü, Bridgestone’un çalışanları, toplumu, ortakları ve ortakları ile birlikte yaratmayı taahhüt edeceği “E” harfiyle (Enerji, Ekoloji, Verimlilik, Genişletme, Ekonomi, Duygu, Kolaylık ve Güçlendirme) başlayan sekiz Bridgestone benzeri değerden oluşur. sürdürülebilir bir toplum gerçekleştirmek için müşteriler. Bu proje, “Duygu: Hareketlilik dünyasına ilham vermeye ve neşe yaymaya kararlı” ile uyumludur.


  • Nardo pistinde (6115 metre) tur süresi, saniye cinsinden üç tur üzerinden ortalama süre: Bridgestone (2:35,39), Pirelli (2:37,62), Michelin (2:37,87), Goodyear ( 2:37,89).*
  • Bridgestone EUPG’de kuru fren mesafesi (100 km/s – 0 km/s), metre cinsinden mesafe: Bridgestone (32,3), Michelin (32.8), Pirelli (33.2), Goodyear (34.6).*
  • Nardo pistinde pist ömrü açısından ikinci sırada, % olarak derecelendirme: Goodyear (%120), Bridgestone (%100), Pirelli (%80), Michelin (%60).*

*Kasım 2021 ve Mart 2022’de Bridgestone’un talebi üzerine TÜV SÜD tarafından Bridgestone EUPG (İtalya) ve Nardo (İtalya) tesislerinde Mercedes AMG A45’ler ile 245/35 R19 Potenza Race ebadındaki lastikler üzerinde gerçekleştirilen testler aynı segmentteki ana rakiplerin performansları: Goodyear Eagle F1 Supersport R, Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, Pirelli P Zero Trofeo R. TUV Rapor No. 713231330.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here