PROMETEON Markalı Lastiklerin İlk Tarihi Lansmanı, Mısır’da Gize Piramitlerinde Yapıldı

0
705

Endüstriyel, tarımsal ve OTR sektörlerine yönelik lastiklerin geliştirilmesi, üretimi ve pazarlanmasında lider bir şirket olan Prometeon Lastik Grubu, bugün, Şirketin kurulduğu 2017 yılından bu yana Prometeon markasını taşıyan ilk lastikleri (Serie 02) tanıttı.

Prometeon, önemli bir olayı yüceltmek için Mısır’daki Gize piramitlerinin gölgesinde özel bir tören düzenleyerek ürün markasına tarihi geçişini kutladı.

Yoğun bir araştırma ve geliştirme programında 6.000’den fazla lastiğin test edildiği ve tüm iklim ve yol koşullarında 200 milyon kilometreden fazla yol kat edildiği görüldü. Prometeon markalı Serie 02 lastikleri ilk olarak şirketin İskenderiye fabrikasında üretilecek ve Mısır, diğer Orta Doğu ülkeleri ve Afrika’daki pazarlara sunulacak. Yeni lastikler 2024 yılı sonuna kadar Avrupa ve Türkiye’de dağıtılacak.

Prometeon Lastik Grubu CEO’su Roberto Righi şunları söyledi: “Bugün Grubumuz için gerçekten tarihi bir olay çünkü Prometeon markası ilk kez en yenilikçi lastiklerimiz olan Serie 02’de karşımıza çıkıyor. Prometeon’un yolculuğunda yeni bir aşamaya giriyoruz ve geriye bakabiliriz. 100 yıldan fazla bilgi birikimi ve 150 milyondan fazla lastik üretimi sağlayan bir mirasa sahibiz.” Şöyle ekledi: “Bu lansman, 2.000’den fazla kişinin istihdam edildiği Mısır’daki fabrikamızın 30. yıl dönümüne denk geliyor ; bunlardan yaklaşık 100’ü, 1994 yılında kurulduğunda fabrikada çalışmaya başladıkları için kutlamalarımız sırasında onurlandırılacak. bugün de bunu yapmaya devam edeceğiz.”

Prometeon markasını taşıyan ilk lastikler G02 ON-OFF ve G210’dur. G02 ON-OFF, karışık yol inşaatı sahasında kullanım için tasarlanırken, G210, yerel pazar ihtiyaçlarına özel olarak odaklanan yoğun bölgesel uygulamalara yöneliktir.

Serie 02 serisi ilk olarak Prometeon’un İtalya, Brezilya ve Türkiye’deki tesislerinin ardından dördüncü araştırma ve geliştirme tesisinin de bulunduğu İskenderiye’deki yenilikçi ve giderek daha sürdürülebilir hale gelen üretim tesisinde üretilecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here