BRIDGESTONE, Maserati’nin İlk Tamamen Elektrikli SUV’u için Özel POTENZA SPOR Lastikleri Geliştiriyor

0
663
  • Tamamen elektrikli yeni Maserati Grecale Folgore, yeteneklerini geliştirmek için Bridgestone’un amiral gemisi ultra yüksek performanslı lastiği olan özel geliştirilmiş 20 inç Bridgestone Potenza Sport ENLITEN lastiklerle donatıldı.
  • Grecale Folgore için özel olarak tasarlanan Bridgestone lastikleri, EV’nin sürüş menzilini genişletirken, hem kuru hem de ıslak zeminlerdeki zorlu koşullarda üstün yol tutuşu performansı sunuyor.
  • Bu, Maserati MC20 ve Maserati Grecale’deki son ortaklıkları da dahil olmak üzere, iki premium marka arasındaki uzun süreli işbirliklerinin sonuncusudur.

Birinci sınıf lastikler ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde dünya lideri olan Bridgestone, Maserati tarafından ilk tamamen elektrikli SUV’u Maserati Grecale Folgore için özel 20 inç lastikler geliştirmek üzere seçildi.

Maserati MC20 süper otomobili ve Maserati Grecale için donanımlar da dahil olmak üzere yakın zamanda yapılan işbirliklerinin ardından Maserati, ilk tamamen elektrikli SUV’sinin yol özelliklerini geliştirebilecek bir lastik için uzun vadeli ortağına yöneldi. Bridgestone buna, amiral gemisi ultra yüksek performanslı lastiği olan özel olarak geliştirilmiş Bridgestone Potenza Sport ENLITEN lastikleriyle yanıt verdi.  Kuru koşullarda en üst performansı sunan ve birinci sınıf ıslak paketle desteklenen Bridgestone Potenza Sport ENLITEN, hem kuru hem de ıslak zeminlerdeki zorlu koşullarda üstün yol tutuşu performansıyla Maserati Grecale Folgore sürücülerinin kontrolü kontrol altında tutması için özel olarak tasarlandı.

Bu konuda konuşan Bridgestone EMEA Orijinal Ekipman Başkan Yardımcısı Steven De Bock şunları söyledi: “Grecale Folgore, Maserati’nin öncü elektrifikasyon yolculuğunda tarihi bir lansmandır ve biz de onun performansını Bridgestone lastikleriyle hayata geçirmeye yardımcı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Her ikimizin de elektrikli araçlara geçişi hızlandırma konusunda güçlü bir kararlılığımız var; İşbirliğimizin elektrikli mobilitede yeni bir çığır açtığını görmek harika bir an.”

Özel Bridgestone lastiği, Maserati Grecale Folgore’un özel ihtiyaçlarını karşılıyor ve Bridgestone’un lastik geliştirmedeki yenilikçi yaklaşımı olan ENLITEN Teknolojisinin kullanımı sayesinde performansını artırıyor. Çoklu ileri teknolojilerin bu kombinasyonu, Maserati Grecale Folgore sürücüleri için maksimum güvenlik ve olağanüstü lastik performansı sağlarken, lastiğin sürdürülebilirlik özelliklerini de geliştiriyor.  Elektrik devrimini ileriye taşımak  Bridgestone ve Maserati, başarılı, uzun vadeli ortaklığın yanı sıra elektrifikasyon konusunda da güçlü bir bağlılığı paylaşıyor. Yeni Maserati Grecale Folgore için özel olarak geliştirilen Bridgestone lastiği, Maserati Grecale Folgore’un menzilini 500 km’ye kadar genişletmek için çok düşük yuvarlanma direnci performansı sunarak sınıfının en iyisi AB Etiketi A sınıfına ulaşıyor.  Bridgestone, tamamen entegre bir yaklaşımla elektrikli mobiliteyi sürücüler ve filolar için daha verimli ve erişilebilir hale getirmek için yatırım yapıyor. Şirket, önde gelen EV üreticileriyle ortaklık kurarken ve EV’ye hazır bir perakende ve servis ağı geliştirirken, EV’lere yönelik birinci sınıf lastikler ve lastik teknolojilerinin yanı sıra özel filo ve mobilite çözümlerine de öncülük ediyor.

Maserati, 2025 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını ve 2028 yılına kadar da yalnızca tam elektrikli araçları üretme taahhüdü ile yüzde 100 elektrikli araçları piyasaya süren ilk İtalyan lüks markasıdır.  Maserati’nin köklü İtalyan mirasına uygun olarak, Maserati Grecale Folgore ve özel Bridgestone Potenza Sport ENLITEN lastikleri İtalya’da tasarlanıp üretildi.  Bridgestone’un tescilli Sanal Lastik Geliştirme teknolojileri, Maserati’nin sürüş simülatörüyle bir araya getirilerek ısmarlama lastiğin dijital ortamda oluşturulup test edilebilmesi sağlandı; fiziksel prototipleme ve testler azaltıldı, hammadde tüketimi ve karbon emisyonları azaltıldı ve pazara çıkış süresinin daha kısa olması sağlandı.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here