GOODYEAR, 24 Saat Le Mans Etkinliğinde Dünyanın Dört Bir Yanından Hayranlarıyla Buluştu

0
146

Goodyear, bu ayın başlarında Le Mans 24 Saat yarışında pistteki görünürlüğü ve taraftar alanının kalbindeki yepyeni standı aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla bir araya geldi.

Yarışın en prestijli markalarından bazıları arasında ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Goodyear standı, Goodyear markasının ürünleri, yarış DNA’sı ve tutkusu hakkında bilgi verdi. Standın merkezinde, 12 ay önce Le Mans’ta yarışa uyarlanan, son derece popüler Yenilikçi Araba programından “Garage 56: NASCAR’dan Le Mans’a” geliştirme araçlarından biri vardı.

Bu yılın yarış faaliyetlerini vurgulamak amacıyla Garage 56 otomobiline, sezon sonunda sunulacak olan Goodyear Wingfoot Ödülü ödülü de eklendi. Goodyear Wingfoot Ödülü, tutarlı performans sanatını takdir ediyor ve kazanan, bir veya iki tur boyunca en iyi ortalama tur süresine sahip olan sürücü oluyor. Porsche sürücüsü Richard Lietz, bir önceki tur olan 6 Saatlik Spa-Francorchamps’ta ödülü kazanırken, yarış kıyafeti, kaskı ve kupası da sergilendi.

Aston Martin, Ferrari ve Porsche’nin en iyi LMGT3 sürücüleriyle tanışma, selamlaşma ve imza oturumları heyecanı artırırken, yepyeni Goodyear moda serisi de hayranlar arasında popüler oldu ve daha fazla stil kattı.

Standı ziyaret edenler ayrıca Goodyear’ın tüketiciye yönelik yol lastiği çeşitleri ve özellikle Eagle F1 SuperSport ailesi gibi performans yol lastiklerinin pistte kullanılan yarış lastikleriyle nasıl bir ilişkisi olduğu hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler. Etkileşimli bir test, ziyaretçilerin farklı lastikler ve ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmelerine olanak tanırken, aynı zamanda özel ödüller kazanma şansı da sundu.

Taraftar alanındaki standın ötesinde, Goodyear’ın konuklar ve VIP’lerle etkileşime girebileceği pistte başka alanları da vardı. Goodyear Yarış Kulübü, özel bir tribünden aksiyona bakarken, Goodyear Bahçesi, hızlı tempolu ortamdan bir mola verip dinlenebileceğiniz bir yer sunuyor. 100 Goodyear mühendisi, lastik montajcısı ve destek personelinin üssü olan operasyon alanının rehberli turları, konuklara sahne arkası içgörüleri de sağladı.

Goodyear Avrupa Tüketici Markası Başkanı Luca Davide Andreoni: “Pistte bu, Goodyear’ın tarihteki en büyük Le Mans operasyonuydu ve yeni LMGT3 sınıfında rekor sayıda takımla ve prestijli spor otomobil üreticileriyle çalışıyordu. Bu, Goodyear’ın pist dışındaki faaliyetleri hakkında hayranlar ve konuklarla etkileşimde bulunmak için mükemmel bir fırsat oldu. Le Mans’a katılım rakamları her yıl daha etkileyici ve hayran köyündeki ayrıcalıklı konum bize tüketicilerle tanışmak ve yol lastiği sergimiz, motor sporları deneyimimiz veya popüler yeni ürün yelpazemiz aracılığıyla markamızı onlarla paylaşmak için eşsiz bir fırsat verdi.”

Pistte, Porsche destekli Manthey EMA takımı, tutarsız yağmur ve güvenlik aracı müdahaleleriyle karakterize edilen bir yarışta öne çıkarak Le Mans’da LMGT3 sınıfında ilk kez kazanan oldu. Goodyear’ın yeni kaygan ve ıslak LMGT3 lastikleri, Le Mans’daki ilk çıkışlarında takımları etkiledi ve takımlar, pist aksiyonunun ilk gününde bile tek bir lastik setiyle dört yakıt stintini (yaklaşık 40 tur veya 545 km) tamamlama hedefini tutturdu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here