BRİDGESTONE, PARİS 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında Lastikler ve Ötesi ile Üstün Performansı Teşvik Ediyor

0
863

Bridgestone, resmi Olimpik ve Paralimpik filosunun hareket halinde kalmasına yardımcı olmak için 1.000’den fazla araca birinci sınıf lastikler sağlıyor.

       Şirket, lastiklerin yanı sıra yol güvenliği eğitimi, otomotiv servisi, yüksek performanslı spor ekipmanları ve daha fazlası aracılığıyla sporcuları, personeli ve operasyonları da destekliyor.

       Bridgestone’un Paris 2024’e katkıları, güvenlik, sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve inovasyona olan bağlılığını sergilemek üzere tasarlanmıştır.

Bridgestone Corporation (Bridgestone), Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na çeşitli lastikler, hizmetler ve performans ürünleriyle katkıda bulunmaktan gurur duymaktadır. Dünya çapında bir Olimpiyat ve Paralimpik Ortağı olarak Bridgestone, Paris’teki tüm sporcular, personel, hayranlar ve ziyaretçiler için deneyimi desteklemeye ve geliştirmeye kendini adamıştır.

Bridgestone, üstün performans sağlayan lastiklerde küresel bir liderdir. Şirketin Paris 2024 operasyonlarına ve faaliyetlerine katkıları, güvenlik, sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve inovasyon yoluyla sosyal ve müşteri değerini nasıl yarattığımızı sergilemek üzere tasarlanmıştır.

Bu pazarlama paketi şunları içerir:

· Paris 2024 filosu araçları için gelişmiş lastik ve otomotiv servisi;

· Paris 2024 sürücülerine yönelik yol güvenliği eğitimi;

· Etkinlikte kapsayıcı ve sürdürülebilir ulaşım seçeneklerini geliştirmek için Paris 2024 ortaklarıyla iş birliği yapılması; ve

· Olimpik ve Paralimpik sporcular için yüksek performanslı golf ürünleri ve adaptif spor ekipmanları.

Bridgestone Avrupa Orta Doğu ve Afrika (BSEMEA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup Başkanı Laurent Dartoux, “Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, duygu ve performans aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki insanları birleştiren ve ilham veren güçlü platformlardır,” dedi. “Olimpiyat ve Paralimpik hareketlerinin hedefleri, Bridgestone’un ‘Topluma Üstün Kaliteyle Hizmet Etme’ misyonuyla ve gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünya yaratma vizyonumuzla yakından örtüşüyor. Paris 2024’e verdiğimiz destekle, çalışanlarımıza, topluluklarımıza ve müşterilerimize ortak değerlerimizi tanıtıyor ve gösteriyoruz.”

Paris 2024 Filosu için Gelişmiş Lastik Performansı ve Servisi

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın Resmi Lastiği olarak Bridgestone, resmi Olimpiyat ve Paralimpik filosunun hareket halinde kalmasına yardımcı oluyor. Bridgestone, Toyota’nın yeni sağladığı 1.000’den fazla araç için çeşitli birinci sınıf lastiklerini sağlıyor.

Bu ürün yelpazesi, şirketin gelişmiş ENLITEN teknolojisine sahip yeni Bridgestone Turanza 6 ve Bridgestone Alenza 001 lastiklerini içeriyor. ENLITEN, performans, dayanıklılık ve/veya sürdürülebilirlik özelliklerini optimize etmek için tasarlanmış son teknoloji ve malzemelerin birleşimidir.¹ Bridgestone, ENLITEN aracılığıyla müşterilerinin ve özellikle EV’ler olmak üzere gelecekteki mobilite ekosisteminin değişen performans ihtiyaçlarına uyacak birinci sınıf lastikler tasarlamaya devam edecektir.

Bridgestone ayrıca Paris 2024 yol parkuru etkinliklerini desteklemek için kullanılan 20’den fazla motosiklet için yüksek performanslı motosiklet lastiklerini sağlıyor. Bu hükümler, prototip bir Kawasaki hidrojen motosikleti için lastik montajlarını da içeriyor.

Bridgestone’a ait üç düzineden fazla Speedy ve First Stop lastik ve bakım servis merkezi, tüm filo lastiklerini ve binek araçlarını desteklemek için Oyun Zamanı boyunca göreve hazır olacak. Paris 2024 mekanındaki bu konumlar, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda faaliyet gösteren yaklaşık 3.000 araç için lastik kontrolleri ve ilgili otomotiv servisi sağlayacak. Speedy ayrıca ön cam onarımı ve değişimi dahil olmak üzere camla ilgili hizmetler de sunacak.

Paris 2024 Sürücüleri için Yol Güvenliği Eğitimi

Bridgestone, yol güvenliğini teşvik etmek için sürücüler için bir eğitim serisinin parçası olarak bir e-öğrenme eğitim modeli oluşturdu. Eğitim, Paris 2024 filosunu pilotluk etmek üzere direksiyona geçmeden önce yaklaşık 4.000 gönüllü sürücüye sunulacak. Modül, lastiklerin araç güvenliği ve performansında oynadığı önemli rolü vurguluyor. Ayrıca, diş derinliğini kontrol etmek ve uygun şişirmeyi korumak için lastik bakımı ipuçları da sunuyor.

Erişilebilir ve Daha Sürdürülebilir Ulaşımı Geliştirmek İçin İşbirliği

Bridgestone, %100 elektrikli Toyota binek araç filosunu desteklemenin yanı sıra, Toyota’nın hidrojenle çalışan ve kapsayıcı mobilite tekliflerini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için tasarlanmış lastik donanımları da sağlıyor. Ortaya çıkan yenilikçi araçlara yönelik bu işbirlikçi destek, 500 Hidrojen yakıtlı Toyota Mirai Yakıt Hücreli Elektrikli Araç (FCEV) otomobili ve iki Hidrojen yakıtlı FCEV otobüsü için takılan lastikleri içeriyor. Ayrıca, Oyunlar sırasında sporcuları, personeli ve taraftarları taşıyacak olan 250 Toyota sıfır egzoz emisyonlu elektrikli Erişilebilir İnsan Taşıyıcısı (APM) için takılan lastikleri de içeriyor. APM’ler, fiziksel engelli kişiler için özel olarak tasarlanmış araçlardır. Yakıt/enerji tüketimini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olabilecek konforlu bir sürüş deneyimi ve düşük yuvarlanma direnci verimliliği sağlamak için tasarlanmış Bridgestone Ecopia EP150 lastiklerle donatılmıştır.

Bridgestone ayrıca motorsuz ulaşımın alternatif seçenekleri için 600’den fazla bisiklet tedarik edecek. Bridgestone, Fransa merkezli uluslararası bir spor malzemeleri üreticisi ve Paris 2024’ün Resmi Ortağı olan Decathlon ile ortaklık kurarak bisikletleri Paris 2024 mekanlarında ve Olimpiyat ve Paralimpik Köyü’nde kullanıma sunuyor. Bisikletler, araba yolculuğunun gerekli olmadığı yerlerde rahat ve verimli ulaşım için sporculara, gönüllülere ve personele sunulacak. Bridgestone, Paris 2024 sona erdikten sonra, yaklaşık 500 bisikleti yerel olarak toplum örgütlerine bağışlamak için Ville de Paris ile ortaklık kuracak.

Olimpiyat ve Paralimpik Sporcular İçin Yüksek Performanslı Spor Ekipmanları

Paris 2024’te yarışacak çok sayıda Olimpiyat ve Paralimpik sporcusu, Bridgestone inovasyonunun ve üstün performansının lastiklerin ötesine nasıl geçtiğini gösterecek.

Bridgestone Golf ürünleri ve teknolojisi Paris 2024 erkek ve kadın golf etkinliklerinde sergilenecek. Bridgestone golf toplarını kullanan çok sayıda profesyonel golfçü Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı. Şirket, bu sporcuları desteklemek amacıyla turnuva antrenman sahasında kullanılmak üzere yaklaşık 3.500 adet yüksek performanslı golf topu sağlıyor.

Ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’dan çok sayıda adaptif sporcu, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndaki yarışmalar sırasında Bridgestone kauçuğu ve ekipmanını kullanacak. Bridgestone mühendisleri, tasarımcıları ve malzeme uzmanları, lastik ve kauçuk deneyimlerini çeşitli sporlar için kauçuk uygulamalarını keşfetmek için kullandılar. Bu yenilik fırsatları arasında eldivenler, tekerlekli sandalye el jantları, protez koşu bıçakları, çivili plakalar, tekerlekli sandalye lastikleri ve daha fazlası için Bridgestone lastik kauçuğunun kullanımı yer alıyor.

Bridgestone’un küresel sporcularla yaptığı çalışmalar, her türlü geçmişe ve yeteneğe sahip insanlara zorlukların üstesinden gelmeleri ve hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham vermek üzere tasarlanmıştır. Bridgestone şu anda markayı Team Bridgestone sporcu elçileri olarak temsil etmek üzere 40 Olimpiyatçı, Paralimpikçi ve umutlu sporcuyla ortaklık yapmaktadır .

“Bridgestone neredeyse bir asırdır inovasyonu yönlendiriyor ve bugün gelişmiş lastik teknolojileri ve daha fazlasıyla bu mirası inşa etmeye devam ediyoruz,” diye ekledi Dartoux. “Paris 2024 sporcularını ve operasyonlarını teknolojik bilgi birikimimizin yardımcı olabileceği ürünler, hizmetler ve çözümlerle desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu, daha sürdürülebilir birinci sınıf performansa olan bağlılığımızı gösteriyor – çünkü asıl önemli olan, tüm insanların gelecek nesiller için en iyi performanslarını sergilemelerini sağlamamız.”

Bridgestone’un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na desteği, “E” harfiyle başlayan sekiz Bridgestone benzeri değerden oluşan Bridgestone E8 Taahhüdü ile uyumludur (Enerji, Ekoloji, Verimlilik, Genişleme, Ekonomi, Duygu, Kolaylık, Güçlendirme). Bridgestone E8 Taahhüdümüz, şirketin daha sürdürülebilir bir dünya yaratma çabalarına rehberlik eder. Dünya çapındaki Olimpiyat ve Paralimpik Ortaklıkları aracılığıyla şirket, “Duygu” ve “Güçlendirme” taahhütlerini yerine getiriyor.

Bridgestone’un Dünya çapındaki Olimpiyat ve Paralimpik Ortaklıkları hakkında ek bilgilere Bridgestone.com/olympics/ adresinden ulaşabilirsiniz .

¹ Belirli ENLITEN teknolojisi özellikleri lastik ürününe göre değişir. Sonuçlar uygun lastik ve araç bakımı, yol koşulları ve sürüş alışkanlıklarına bağlı olarak değişebilir. 

Bridgestone Turanza 6, geliştirilmiş yakıt verimliliği veya uzatılmış pil menzili (araç türüne bağlı olarak) sağlamak üzere tasarlanmıştır, selefine kıyasla yuvarlanma direncinde %4’lük bir azalma sağlar ve seçili boyutlarda yuvarlanma direncinde sınıfının en iyisi AB etiketi A notu sunar. Üründeki malzeme teknolojisi, selefine kıyasla dayanıklılığı %22 artırmak üzere tasarlanmıştır. Bu, lastiğin daha az sıklıkta değiştirilmesi gerektiği ve uzun vadede hammadde tüketiminin azaltılmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir. Turanza 6 ayrıca Bridgestone’un prototipleri fiziksel olarak oluşturmadan önce farklı koşullarda lastik performansını tahmin etmesine yardımcı olan yeni sanal lastik geliştirme teknolojisi aracılığıyla geliştirildi. Geliştirme aşamasında, bu yaklaşım, açık hava testlerinde 60.000 kilometre ve 7,7 ton CO2 azaltırken, hammadde ve CO2 emisyonlarında %21 tasarruf sağlar.

ENLITEN’li Bridgestone Alenza 001 lastiği, yuvarlanma direncini azaltmak ve yakıt/enerji verimliliğini artırmaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir lastik kasasına sahiptir. Üründeki malzeme teknolojisi ayrıca dayanıklılığı artırmak ve lastiğin ömrünü önceki benzer Bridgestone ürünlerine kıyasla yüzde 11’e kadar uzatmak için tasarlanmıştır. Bu, lastiğin daha az sıklıkta değiştirilmesi gerektiği ve uzun vadede hammadde tüketiminin azaltılmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here