GOODYEAR, EV Ready Teknolojisi İnovasyonun Hızını Artırıyor

0
581

Goodyear, 125 yılı aşkın süredir lastik teknolojisi ve geliştirmenin sınırlarını zorluyor. Şimdi, elektrikli araçların yaygın olarak benimsenmesiyle, Goodyear’ın inovasyonunun yeni bir bölümü tüm hızıyla devam ediyor. 

Goodyear’ın Eagle F1 Asymmetric 6, UltraGrip Performance 3 ve Vector 4Seasons Gen-3 gibi en son nesil lastikleri, elektrikli araçların yanı sıra içten yanmalı motorla çalışan modellerin taleplerini karşılamak için bir dizi teknolojiyle en son nesil EV’lerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu, lastiğin yapısının optimize edilmesi, yenilikçi bileşiklerin geliştirilmesi ve daha yüksek aerodinamik verimlilik için yan duvar tasarımının ayarlanmasıyla elde edilir.

Goodyear EV-Ready logosu

Goodyear’ın mevcut lastik yelpazesinin tamamı, hem EV hem de ICE araç sürücülerinin özel taleplerini karşılamak üzere titizlikle tasarlanmıştır. Yelpazenin son eklenenleri arasında, 2023’te piyasaya sürülen EV-Ready logosu da yan duvarlarında belirgin bir konumda yer almaktadır. Logo, lastiğin yan duvarında fiziksel logo olsun veya olmasın, müşteri tanımlamasını kolaylaştırmak için tüm iletişimlerde ve Goodyear sistemlerinde görünecektir.

Bir EV, giriş enerjisinin çok daha fazlasını bir ICE aracından kullanılabilir harekete dönüştürür, bu da yuvarlanma direncinin etkisini büyütür ve dolayısıyla genel araç verimliliği üzerinde çok daha büyük bir faktör haline getirir. Goodyear’ın lastik yelpazesi, performanstan ödün vermeden verimlilik düşünülerek geliştirilmiştir ve sürücülerin her yolculukta daha fazla kilometre ve verimlilik elde etmelerine yardımcı olur.

Goodyear, elektrikli mobiliteyi hızlandırmaya yardımcı olmak için bir dizi son teknoloji geliştirdi

Goodyear’ın SoundComfort Teknolojisi, sessiz EV’lerde lastik ve yol etkileşimi tarafından oluşturulan iç gürültüyü azaltmak için tasarlanmış son teknoloji bir özelliktir. Bu teknoloji, elektrikli bir araçta sessiz ve konforlu bir yolculuk sağlamaya yardımcı olmak için  iç gürültüyü %50’ye kadar azaltma potansiyeline sahiptir.

Ayrıca, EV’lerin eklenen ağırlığı ve artan torku, geleneksel yanmalı araçlara kıyasla daha hızlı lastik aşınmasına yol açabilir. Goodyear’ın Mileage Plus Teknolojisi, sürücülere lastiklerinin ömrünü en üst düzeye çıkarma ve her setle daha uzağa seyahat etme fırsatı sunmak için tasarlanmıştır.

Goodyear’ın OE için ‘Elektrikli Tahrik Teknolojisi’

Goodyear, Avrupa yapımı EV’lerin yaklaşık %50’sinin OE tedarikçisidir , bu da OEM’lerin Goodyear teknolojisine olan güvenini vurgular. EV’ler ve PHEV’ler için belirli Orijinal Ekipman (OE) lastiklerini belirlemek amacıyla Goodyear, Goodyear ‘Electric Drive Ready’ (EDR) lastiklerini tanıttı. Bu, lastiğin belirli bir araç için o otomobil üreticisinin belirli ihtiyaçlarını karşılamak üzere özelleştirilmiş bir teknoloji yelpazesine sahip olduğu anlamına gelir; örneğin yüksek yük kapasitesi, belirli yol tutuş performansı ve diğer kriterlerin birleşimi gibi.

Goodyear EMEA Teknoloji Tüketici Lastikleri Kıdemli Direktörü Ben Glesener şunları söyledi: “Goodyear’ın ürün portföyü, yoldaki tüm sürücüler için performansı ve verimliliği en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. EV’ler, lastik üreticilerinin OEM’lerin ve sürücülerin değişen ihtiyaçlarını karşılayan ürünler geliştirmeleri yönündeki talepleri hızlandırdı.

“EV’lerin popülerliğine tanıklık ettiğimiz şu günlerde, Goodyear’ın ürün portföyü, Goodyear’ın sektörün ön saflarında yer almasını sağlayan yeniliklerle, çok çeşitli sürücülere ideal bir uyum sağlıyor.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here