Bridgestone, %55 ISCC PLUS Sertifikalı Bir Lastik Olan Potenza Sport’u Piyasaya Sürüyor

0
492

Premium lastikler ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde dünya lideri olan Bridgestone, %55 oranında ISCC PLUS sertifikalı geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler içeren ilk seri üretim lastiği olan Potenza Sport A ‘yı piyasaya sunuyor.ISCC PLUS, alternatif hammaddelerin, başlangıç ​​noktasından son müşteriye kadar tüm tedarik zinciri boyunca şeffaflığını ve izlenebilirliğini artırmayı amaçlayan, küresel olarak geçerli bir sertifikasyon standardıdır.Bridgestone EMEA Orijinal Ekipman Başkan Yardımcısı Steven De Bock şunları söyledi: “Bridgestone Potenza Sport A , Bridgestone’un inovasyon yeteneklerinin ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığının harika bir örneğidir. Bu başarı, 2050 ve sonrasında ürünlerimizde %100 sürdürülebilir malzemeler kullanma yolundaki ilerlememizi hızlandırırken bir diğer önemli kilometre taşını işaret ediyor.  Sürdürülebilir inovasyonu teşvik ederek, bu kadar yüksek oranda ISCC PLUS sertifikalı geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler içeren bir lastiği seri üretmekten gurur duyuyoruz  . Bu lansman, işimizde dairesel ekonominin benimsenmesini ilerletiyor.”

Bridgestone Potenza Sport A lastiği, güvenlik veya performanstan ödün vermeden sürdürülebilirlik özelliklerini iyileştirmek ve tamamen EV’ye hazır hale getirmek için ENLITEN Teknolojisi ile geliştirildi . Sonuç olarak, Bridgestone’un ultra yüksek performanslı lastiği sürücülere olağanüstü güvenlik ve kontrol sunarak ıslak tutuş için AB etiketi A notu elde etti. Ayrıca, yuvarlanma direncinde AB etiketi A notu ile sınıfının en iyisi enerji verimliliği ve genişletilmiş pil menzili sunar.

Bridgestone E8 Taahhüdü doğrultusunda, lastiğin üretiminde doğal kauçuk ve biyolojik olarak atfedilen polimerler de dahil olmak üzere %35 ISCC PLUS sertifikalı yenilenebilir malzemeler ve %20 ISCC PLUS sertifikalı geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmıştır. 1 Bunlara Ömrünü Tamamlamış Lastikle bağlantılı öğütülmüş kauçuk, dairesel yağlarla bağlantılı sertifikalı karbon siyahı, pirinç kabuğu külü silika, lignin, çinko oksit ve Ömrünü Tamamlamış Lastikle bağlantılı geri kazanılmış karbon siyahı dahildir.

Bridgestone’un Potenza Sport A lastiği bir konsept veya pilot proje değildir. Audi tarafından yeni e-tron GT için 265/35 R21 101XL Y (ön) ve 305/30 R21 104XL Y (arka) orijinal ekipman olarak dikkatlice seçilmiştir. 3 Küresel olarak OE onaylı bir lastik olarak, yeni Bridgestone lastiği Audi’nin zorlu testlerinden geçmiş ve bu kadar güçlü ve zorlu bir aracın talep ettiği yüksek performansı sağlarken aynı zamanda olağanüstü güvenlik ve sürdürülebilirlik sağladığı için takdir edilmiştir.

Avrupa’da geliştirilen Bridgestone Potenza Sport A , 2022’de ISCC PLUS sertifikası alan İtalya, Roma yakınlarındaki Bridgestone’un son teknoloji tesisinde üretilecek. Roma tesisi ayrıca verimli enerji yönetimi için ISO 50001 sertifikasına sahiptir. Tesisin tüm lastik üretim süreci %100 elektrikle çalışır ve elektrik yenilenebilir kaynaklardan üretilir .

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here