HANKOOK, CUPRA Tavascan’ı Hankook iON evo SUV Yaz Lastiğiyle Donatıyor

0
245

Sportifliğe göre ayarlanmış – Hankook, yeni CUPRA Tavascan için premium iON evo SUV lastiğini tedarik ediyor. Özellikle tamamen elektrikli araçlar için geliştirilen bu yaz lastiği, konfordan ödün vermeden maksimum sportiflik için dinamik SUV coupé’nin yol tutuş özelliklerine özel olarak uyarlanmıştır.

Orijinal ekipman için “+” işaretine sahip Hankook premium lastiği, CUPRA Tavascan için 19 inç varyantlarında karma lastik ve 20 ve 21 inç  ebatlarında tüm pozisyonlara uygun lastik olarak mevcuttur. 21 inç lastik ayrıca yan duvardaki “e-Performance” notasyonuyla tanımlanabilen özel bir spor tasarıma sahiptir. Sportif ayarına uygun olarak, yüksek tutuş karışımı sayesinde daha fazla çekiş ve daha kısa fren mesafeleri sunar. Hankook ayrıca model için orijinal ekipman olarak yine elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış 19 inçlik bir dört mevsim lastiği sunmaktadır.

Hankook’un Avrupa Teknik Merkezi Başkan Yardımcısı ve Başkanı Klaus Krause, “Markanın yeni tamamen elektrikli üst modeli için CUPRA ile yakın iş birliği içinde mükemmel lastiği geliştirdiğimiz için gururluyuz” diyor. “Net hedefimiz, SUV coupé’nin yüksek dinamik potansiyelini yola aktarmak ve aynı zamanda konfordan ödün vermeden maksimum menzil için mümkün olan en düşük yuvarlanma direncini elde etmekti.”

En üst düzeyde gürültü azaltma

CUPRA Tavascan için iON evo SUV’nin temel geliştirme hedeflerinden biri yuvarlanma gürültüsünü mümkün olduğunca azaltmaktı. 66 desibelden daha düşük bir gürültü seviyesiyle Hankook premium lastiği, 68 desibellik genel araç sınırını aşmamak için geliştirme hedefinin altında kalıyor. Hankook, sırt bloğu sayısını ve boyutunu optimize eden Opti Pitch Teknolojisi sayesinde sırt gürültüsünü en aza indirmeyi başardı.

Elektriklendirici sürüş keyfi için tasarlandı

CUPRA ile yakın iş birliği içinde çalışan Hankook, iON evo SUV’yi dinamik SUV coupé’nin sportif özelliklerine özel olarak uydurabildi. Mühendisler, bir dizi teknik önlemle yuvarlanma direncini azaltmayı ve özellikle sessiz yuvarlanma davranışının yanı sıra yüksek esneklik elde etmeyi başardılar. Geleneksel lastiklerle karşılaştırıldığında, bu, sportif bir sürüş stiline sahip EV sürücüleri için bile pil şarjı başına daha fazla menzil anlamına geliyor. Dahası, yeni Hankook iON evo SUV, dört tekerlekten çekişli CUPRA Tavascan’ın anında maksimum tork iletimi için özel olarak tasarlandı ve bu, durur vaziyetten hızlanmasında önemli bir rol oynuyor.

EV’ye özgü gereksinimler için teknoloji paketi

Hankook iON evo SUV, büyük çekiş bataryasından kaynaklanan CUPRA Tavascan’ın araç kütlesini daha yüksek bir yük kapasitesiyle idare eder. Son derece dayanıklı aramid lifler, özellikle kalkış ve hızlanma sırasında yüksek torktan kaynaklanan deformasyon kuvvetlerine karşı koyar. Yüksek doğal reçine içeriğine sahip sırt karışımı ayrıca birinci sınıf lastiğin örnek dayanıklılığını sağlar ve aynı zamanda geleneksel bir malzeme karışımına kıyasla aşınmayı azaltır.

Yüksek silika içeriği, yol yüzeyi ile lastikler arasında potansiyel olarak tehlikeli bir su tabakasının oluşmasını önleyerek ıslak yollarda mikro düzeyde daha fazla tutuş sağlar; bu da CUPRA Tavascan’ın sportif kullanımı açısından önemlidir. Karışımın bir diğer özelliği de bitki bazlı yağların yüksek içeriğidir. Bunlar iON evo SUV’yi genel olarak daha sürdürülebilir hale getirir ve ayrıca sırt şeridinin dayanıklılığı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu, daha az malzeme kullanımıyla tutarlı performans sağlar. Lastik ayrıca düşük bir ağırlığa sahiptir ve bu da yuvarlanma direnci üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Geliştirme sırasında gösterilen özeni gösteren bir diğer önemli ayrıntı, iON evo SUV’un özellikle aerodinamik tasarımıdır ve daha fazla verimlilik ve menzil için her türlü potansiyeli değerlendirir. Lastik deseni, lastik yan duvarlarındaki harflere kadar mümkün olan en düşük hava direnci için optimize edilmiştir.

Lastiklerinizde patlama olmadan stressiz seyahat için SEALGUARD® teknolojisi

Daha fazla konfor ve güvenlik özelliği olarak, CUPRA Tavascan lastikleri, dişlerde 5 mm’ye kadar çaptaki delikleri otomatik olarak kapatan Hankook SEALGUARD® teknolojisine sahiptir. Hankook SEALGUARD® ile, yol kenarında potansiyel olarak tehlikeli bir lastik değişimi yapmak yerine, lastik patlasa bile sürüşe devam etmek mümkündür.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here