FALKEN, AUDI A3 Allstreet’i Lastikleriyle Donatıyor

0
77

Audi A3 ailesinin karakteristik crossover modeli olan Audi A3 allstreet, lastik kalitesi açısından bazı özel gereksinimlere sahiptir. Audi crossover modelinin üretildiği Ingolstadt’ta Falken, Nisan 2024’ten bu yana AZENIS FK510A AO modelini 205/55R17 95W XL, 225/45R18 95W XL ve 225/49R19 93W XL ebatlarında tedarik ediyor.Falken AZENIS FK510’un hem SUV hem de otomobil versiyonları performans odaklı sürücüler arasında popülerdir ve birçok bağımsız testçi de lastikten etkilenmiştir. AUTO BILD dergisinin 2022’deki büyük yaz lastiği testinde on bir yüksek performanslı lastiği incelediğinde yaptığı değerlendirme “Örnek” olmuştur.

AUTO BILD testi, Falken AZENIS FK510’un hem ıslak hem de kuru frenlemede kendini fazlasıyla koruyabildiğini hemen gösterdi. Islak asfaltta, Falken’in 100 km/s’lik bir acil duruşta yaklaşık 48 metrelik (47,9 m) fren mesafesi, bu kategorideki en iyi konumdaki otomobilin yalnızca yaklaşık iki metre gerisinde. Falken lastikleri, su dolu dairesel pistte etkili olduğunu kanıtladı ve kategorideki kazananın bir saniyeden az gerisindeydi. Güvenlik söz konusu olduğunda, suda kızaklama her zaman önemli bir faktördür. Bu, Falken lastiklerinin güçlü yönlerini gösterdiği bir alandır: yağmurla ıslanmış yüzeyde ölçüldüğünde 98 km/s’lik bir yüzme hızıyla, Falken birçok yarışmacının üstesinden geldi.

Mükemmel ıslak hava özellikleri tesadüf değil. Bunlar, FALKEN’in gelişmiş 4D nano tasarım teknolojisinin tutarlı bir şekilde uygulanmasının bir sonucudur. Özel olarak geliştirilen kauçuk bileşiği, ıslak yüzeylerde özellikle güçlü bir tutuş oluşturmaya yardımcı olur. Bu, özel “bıçak yivleri” tarafından desteklenir. Sırtlardaki küçük kesikler, suda kızaklamayı önlemek ve yolla optimum temas sağlamak için su filmini açar.

Yenilikçi kauçuk bileşiği ıslak koşullarda mükemmel tutuş sağlamakla kalmaz, aynı zamanda aşınmaya karşı da dayanıklıdır. Falken tarafından geliştirilen “Adaptive Constant Pressure” teknolojisi, yol yüzeyinde eşit basınç dağılımı sağlar. Bu, AZENIS FK510’un maksimum kilometre performansına ulaşmasını sağlar. Lastikler ayrıca düşük yuvarlanma direncine sahiptir ve bu da tüketimi azaltma etkisine sahiptir.

“AZENIS FK510, yenilikçi teknoloji sayesinde mümkün olan olağanüstü sürüş dinamikleri, yüksek güvenlik standartları ve dayanıklılık sunuyor. Bu ürünün Audi A3 allstreet sürücülerinin yüksek standartlarını tam olarak karşılayacağına inanıyoruz” diyor Falken Tyre Europe GmbH’de OE Satış Müdürü olan Christian Stolting.

FALKEN AZENIS FK510, 25 ila 55 ve 17 ila 22 inçlik seride 29 boyutta mevcuttur. 300 km/s’nin üzerindeki hızlar için onaylanmıştır. Audi A3 allstreet’e takılan modelin yan panelinde ayrıca bir AO işareti bulunur. Bu kısaltma Audi Orijinal Ekipmanı anlamına gelir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here