BKT, Euroleague Basketbol’un Premıum Ortağı Oldu

0
5755

Arazi lastiği alanında uzmanlaşan Hintli çok uluslu Grup, artık basketbola katılıyor.

Amaç mı? Avrupa çapında marka farkındalığını güçlendirmek ve BKT’yi sporun olumlu değerleri ve duygularına bağlamak.  

 BKT’nin sesi spor dünyasında giderek daha da duyulur hale geliyor. Hintli Grup, artık 14 ülkeyi temsil eden 42 en iyi takımı bir araya getiren ve Avrupa’nın en prestijli iki basketbol klübü müsabakası Türk Havayolları EuroLeague ve 7DAYS EuroCup’ı düzenleyen EuroLeague Basketbol’un Premium Ortağıdır.

Euroleague ile anlaşma, 2022-2023 sezonuna kadar 3 yıl boyunca sürecek. BKT markası, 2020 sezonun ilk maçlarından görünür olmaya başladı bile.

Premium Ortaklık, BKT’nin EuroLeague ve EuroCup maçlarının oynandığı arenalar içindeki tüm temas noktalarında LED sistemler, Jumbotronlar ve yerinde girişimler aracılığıyla, televizyon grafikleri ve maç öncesi ve sonrası röportaj fonlarıyla markasını tanıtmasını sağlayacak. BKT ayrıca EuroLeague ve EuroCup’ın dijital ve sosyal medyasında da görünür olacak.  Basketbol, önemli spor sponsorluklarına dair uzun bir listenin yalnızca en yeni katılımcısı. Benzersiz bir strateji ile BKT, Monster Jam, İspanyol futbolu LaLiga, French Ligue 2 BKT ve Italian Serie BKT, KFC Big Bash League ile Avustralya kriketi ve T-20 Ligi ile Hintli kriket taraftarlarının hepsinin evlerinin içine kadar ulaşıyor.

BKT, spora yatırım yapma konusundaki tutarlı stratejisine 2018’de başladı ve marka farkındalığı o tarihten beri devamlı büyüyor. Bu durum, daima spor hakkında tutkulu olan uluslararası ortaklar ekibimiz ile yönetimin bağlılığının sonucudur.

“Bu yeni anlaşmadan memnunum. BKT’de spor ortaklıklarına dahil olan lastik endüstrisinde uzman ilk B2B şirket olduğumuzun farkında olarak biz yolumuzu seçtik” – diyor Lucia Salmasa, BKT Avrupa CEO’su – “Premium Ortak olmak, görünürlüğümüz üzerinde uluslararası bir etki yaratarak, yalnızca Avrupa kıtasıyla kısıtlı kalmayan en önemli spor platformlarından birinde sektörümüzdeki tek sponsor olmamızı sağlıyor.”   

“BKT, ailemize katıldığından dolayı mutluluk duyuyoruz ve Birlikte Büyümek sloganlarını tüm kalbimizle paylaşıyoruz; çünkü bizim de tüm ortaklarımızla yapmak için can attığımız şey tam olarak da bu.” – diyor

EuroLeague Basketbol Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu. “BKT’nin lastikleri dayanıklılığı, güvenilirliği, hassasiyeti ve yüksek performansıyla ünlü ve oyuncularımız ve kulüplerimiz, bu nitelikleri her hafta  basketbol sahasında gösteriyor.” 

EuroLeague Basketbol inanılmaz rakamlara ve 300 milyonun üzerinde kişiden oluşan büyük bir taraftar camiasına sahip. Turnuva, her sezon 3 milyardan fazla izleyiciye ulaşarak 175’in üzerinde ülkede ve bölgede takip ediliyor. Çevrimiçi seyirci kitlesi de etkileyici; takımlar ve oyuncuların kanalları sayesinde bu sayı daha da artıyor.  Böylesine prestijli bir Ligin ortağı olmak, BKT’ye uluslararası alan ve geniş görünürlük sağlayacak: Türkiye ve İsrail gibi önemli pazarlar da dahil olmak üzere Avrupa’da ve Akdeniz’deki 14 ülkede bulunan 36 şehir.

Euroleague’in seyirci profili, uluslararası ve coşkulu. Bu da, Avrupa’nın temel pazar olarak görüldüğü, dünya çapında 160 ülkede varlığı bulunan çok uluslu bir şirket olan BKT’nin hedefi ile oldukça uyumlu.

“Biz sporu çok seviyoruz. Sporun duygularını, rekabet gücünü, tarafsızlığını paylaşıyoruz ve basketbol dünyada en çok sevilen ve takip edilen sporlardan birisi – şeklinde sözlerini bitiriyor Salmaso. “Basketbol taraftarları son derece sadık ve tutkulu. Bunlar bizim de bağlantı kurabileceğimiz değerler ve böyle prestijli bir ortaklıkla basketbol dünyasına katıldığımız için gurur duyuyoruz.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here