​Formula 1 ‘de İstiklal Marşımızı Murat Karahan Seslendirdi

0
3541
LastikMagazin_F1_DHL_TURKISH_GP_2020

Intercity İstanbul Park’ta 15 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Formula 1 yarışının başlangıç seremonisinde İstiklal Marşı’mızı dünyaca ünlü opera sanatçısı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan seslendirdi.

Pazar günü Intercity İstanbul Park’ın ev sahipliği yapacağı, dünyanın en büyük ve önemli motor sporları organizasyonu Formula 1’in yarış başlangıç seremonisinde İstiklal Marşı’mızı tüm dünyada tanınan ve takdir gören opera sanatçımız Murat Karahan seslendirdi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Murat Karahan, dünyanın farklı yerlerinde verdiği konserlerle alanında en iyiler arasında gösteriliyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Formula 1 açılış seremonisinde İstiklal Marşı’nı seslendirmesi  ile ilgili şunları söyleri; “Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından olan Formula 1’in, tekrardan güzel ülkemizde, İstanbul’umuzda gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduk. Dünyada yaklaşık 2 milyar kişinin izlediği bu organizasyonun açılışında İstiklal Marşımızı seslendirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.”

Yarışı kazanan Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton’a takdim edilen özel tasarım şampiyonluk kupasının üzerinde Galata Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi İstanbul’un sembolleri, lale figürleri ve İstanbul yazısının da özel olarak işlendiği kupanın en üst bölümünde ise bayrağımızdan esinlenilen ay ve yıldız figürleri bulunuyor.

Metalik gri ve bronz renginde ki 5 kilo ağırlığındaki kupa, 50 cm yüksekliğe sahip. Türk kültüründen ve İstanbul’dan esintiler taşıyan kupa, üç kişilik Isobar Türkiye ekibince tasarlanıp, Aslan Ruso tarafından üretildi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here