Hankook, resmi YouTube kanalında “Tasarım Yeniliği 2020” adlı projesini duyurdu. Bu proje, geleceğe yönelik sürüş ve mobilite yeniliği olarak fütüristik bir lastik platformu olarak göze çarpıyor. İlk defa 2012’de tanıtılan “Tasarım Yeniliği” programı, Hankook’un dünyanın en önemli tasarım üniversitelerinden biri ile işbirliği içinde her iki senede bir yeni Ar-Ge projeleri ortaya çıkararak, günümüzün zorluklarına yönelik sürüş ve mobilite çözümleri için fütüristik konseptler sunuyor.
Cincinati Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünden profesörler ve öğrenciler ‘Kentsel Yeniden Şekillendirme’ teması altında kentsel dönüşüme ve mobilitenin yeniden yapılandırılmasına odaklandılar.. Öğrenciler, mobiliteyi tek başına bir amaç olarak sunmak yerine, mobiliteyi çevre dostu teknoloji, bağımsız sürüş ve yapay zeka gibi geliştirilmiş otomasyon altyapısı ve üstün teknoloji ile yaşam alanının bir parçası olarak sunan bir senaryo geliştirdiler. Hankook tasarımcıları ve mühendisleri ise daha iyi vizyon için konseptleri daha da geliştirdiler.
Bu vizyonun özünde “Hankook Platform System (HPS)-Cell” adında iki lastikli ve modüler mobilite cihazı bulunuyor. Bağımsız ve iki lastikli bir platform olarak kullanılan HPS-Cell, “Hankook Electric Mobility Technology (H.E.M.)” (Hankook Elektrikli Mobilite Teknolojisi) kullanan, elektronik bir araç olma özelliğini taşıyor. Platform, bölme adı verilen ve üste konumlandırılan farklı yolcu kabinleri ve bagaj alanlarına bağlı olarak farklı amaçlar için kullanılabiliyor Söz konusu çıkarılıp takılabilen bölmeleri kullanarak, mobilite platformunu işlevinden ayıran fütüristik HPS-Cell, mobilitenin merkezinde olan lastik olduğunu gösteriyor.
HPS-Cell, havası olmayan bir lastik üzerinde çalışıyor. Gerçek zamanlı olarak lastik desenlerini ve yol koşullarını tanımlayan sensör teknolojisini kullanarak aşınma risklerine yanıt verirken, farklı lastik biçimleri ve optimize altyapıyı kullanarak, yol koşullarına göre lastik desenlerini değiştiriyor.
HPS-Cell platformunu hayata geçirmek için bir konsept filmi ve prototip oluşturularak, 2040 yılında kentsel bir toplumun bu tür bir mobilite platformunu nasıl kullanabileceği gösteriliyor. Platformlar, video sırasında kentsel tarım, aile ile yolculuk veya yalnız sürüş gibi amaçlar doğrultusunda farklı biçimlerdeki bölmelerle birleştiriliyor. Tekli mobilite platformu HPS-Cell üzerindeki değiştirilebilir bölmeler, gelecek nesillerin akıllı şehirlerindeki ölçeklendirilebilirliği ve verimliliği en üst düzeye çıkarıyor. Hankook’un global tasarım yeniliği konusundaki kabiliyetlerini göstermek için video farklı global kanallarda da paylaşılacak.
Hankook Lastikleri Brand Lab Başkan Yardımcısı Jimmy Kwon; “Hankook, bir sonraki nesil için tasarım konseptlerini keşfetmek amacıyla, yeni fikirleri en son teknoloji ile birleştirmektedir çünkü Hankook, hayallerin gerçeğe dönüştürülmesi noktasında yaratıcılığın ilk adım olduğuna inanmaktadır. Bu yılın çalışmalarını sunacağımız için çok heyecanlıyız; bu çalışmalar Hankook’un sahip olduğu geleceğe yönelik mobilitenin özünü temsil etmektedir.” açıklamasında bulundu.
Global anlamda sektöründe öncü olan Hankook, geleceğin mobilitesi açısından hızla değişen dünyanın taleplerine proaktif şekilde yanıt vermeye devam ederek, teknolojik süreçlerdeki öncü rolünü daha da pekiştiriyor. Şirket, global Ar&Ge ağını ve üstün teknolojili araştırma merkezi olan Hankook Technodome birimini kullanarak, özgün teknolojileri güvence altına alıyor. Hankook, fütüristik lastikleri aracılığıyla daha önce eşi benzeri görülmemiş yeni ve yenilikçi sürüş deneyimleri sunan ‘The Next Driving Lab’ kampanyası gibi geleceğe yönelik projeler de yürütüyor.