Goodyear, Cooper Tire’ı 2.8 Milyar Dolara Almayı Kabul Etti

0
3647

Goodyear Tire & Rubber Co., Cooper Tire & Rubber Co.’yu 2,8 milyar dolara satın almayı kabul ederek ABD pazarında 1 numara konumunu güçlendirdi ve otomobil satışlarının yeniden arttığı Çin’deki varlığını neredeyse ikiye katladı. .

Bugün yapılan açıklamaya göre Cooper hissedarları 41.75 $ nakit ve 0.907 Goodyear hissesi veya toplamda yaklaşık 54.36 $ hisse alacaklar. Bu, 19 Şubat itibarıyla Cooper’ın kapanış fiyatının% 24 üzerinde. Goodyear hissedarları, birleşik lastik üreticisinin yaklaşık% 84’üne sahip olacak. Şirketler, birleşmeden iki yıl içinde yaklaşık 165 milyon dolar tasarruf bekliyorlar.

Goodyear , ilk maliyet faydalarının kurumsal işlevler, araştırma ve geliştirme ve tedarikin birleştirilmesinden geleceğini söyledi. Ve başlangıçta hiçbir üretim işi veya tesisi ortadan kaldırılmazken, şirketler birleşik üretim sistemlerinden yararlanma fırsatları gördüklerini söylediler.

Goodyear/Başkan ve CEO Richard J. Kramer, “İş planları geliştirdikçe, gelir artışı ve birleşik üretim ayak izinden nasıl daha iyi yararlanabileceğimiz dahil olmak üzere hangi fırsatlara bakmaya başlayacağız,” icra memuru, Pazartesi günü analistlerle yaptığı telefon görüşmesinde söyledi. “Kesinlikle bu fırsatların orada olacağını düşünüyoruz.”

1914 yılında kurulan Cooper, dünya çapında 15 ülkede çalışan yaklaşık 10.000 çalışanı ile Kuzey Amerika’daki beşinci en büyük lastik üreticisidir. Cooper ürünleri, tamamen sahip olunan ve ortak girişim tesisleri de dahil olmak üzere dünya çapında 10 tesiste üretilmektedir. Şirketin marka Portföyü Cooper, Mastercraft, Roadmaster ve Mickey Thompson‘ı içeriyor.

Goodyear Birleşik şirketin orijinal ekipman üreticileri, gelişmekte olan geleneksel ve; otonom sürüş sistemi geliştiriciler; yeni kurulan ve filo operatörleri; ve diğer hareketlilik platformları ile Goodyear’ın ilişkiler yoluyla hizmet lastik ürünleri ve geniş bir seçki sunacak diyor. Goodyear, seçkin Cooper tesislerinin genişletilmesi için fırsatlar olacağını da ekliyor.

                                                                                       REKLAM

Goodyear, anlaşmanın diğer Kuzey Amerika pazarlarındaki konumunu önemli ölçüde artırdığını söylüyor. Çin’de, bu kombinasyon Goodyear’ın varlığını neredeyse iki katına çıkarır ve yerel otomobil üreticileriyle olan ilişkilerin sayısını artırırken, Goodyear’ın 2.500 markalı perakende mağaza ağı aracılığıyla Cooper lastikleri için daha geniş bir dağıtım oluşturur.

Goodyear, işlemin kapanmasını takip eden iki yıl içinde yaklaşık 165 milyon dolarlık maliyet sinerjisine ulaşmayı beklediğini söyledi. Maliyet sinerjilerinin çoğu, kurumsal işlevlerin örtüşmesi ve işletme verimliliğinin gerçekleştirilmesi ile ilgili olacaktır. Buna ek olarak, kombinasyonun Goodyear’ın mevcut ABD vergi özelliklerini kullanarak 450 milyon dolar veya daha fazla net bugünkü değer üretmesi bekleniyor. Bu vergi özellikleri, şirketin nakit vergi ödemelerini azaltacak ve ek serbest nakit akışı oluşturacak şekilde konumlandıracaktır.

Bu işlemden beklenen maliyet sinerjileri, üretimle ilgili tasarrufları içermez. Şirket, işlemin hisse başına kazançlara hemen eklendiğini, Goodyear’ın bilanço konumunu mütevazı bir şekilde geliştirdiğini ve şirketin teslim etme yeteneğini geliştirdiğini söylüyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here