Türkiye MotoFest 2021 Başladı

0
3675

Motokrosun formulası MXGP’nin ilk kez aynı haftada yapılacak iki etabının düzenleneceği Afyonkarahisar’da Türkiye’nin entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest başladı. 8 gün sürecek etkinlik Türkiye ve dünyadan 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak.

 

Bu akşam 20:00’de festival konser alanında müzik ve eğlenceyi bir arada sunan interaktif performans grubu Necati ve Saykolar sahne alacak. Türk müziğinin önemli isimlerinden Mustafa Ceceli ise, 22:00’den itibaren Türkiye MotoFest ziyaretçileriyle buluşacak. Binlerce seveniyle buluşacak Ceceli, gecenin ilerleyen saatlerine kadar en çok beğenilen şarkılarını seslendirecek.

 

Entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest, 40’ın üzerinde aktivite ve spor etkinliği ücretsiz sunulacak. Bununla birlikte, Türkiye’nin yıldızları toplamda 15 konserlerle sahne alacak.

 

40’IN ÜZERİNDE AKTİVİTE VE SPOR ETKİNLİĞİ ÜCRETSİZ

Türkiye MotoFest’te 8 gün boyunca tüm aktivite ve spor etkinlikleri ücretsiz yapılacak. 

Akıl ve zeka oyunlarından ayak dartına,  çocuk motosiklet eğitiminden golfe, ziplinedan picklerballa, dev salıncaktan su kayağına, tenisten uzay tırına kadar 40’ın üzerinde benzersiz aktivite festival ziyaretçilerine ücretsiz olarak sunulacak.

 

100.000 KİŞİ İLE REKOR KATILIMCI BEKLENİYOR

Bu yıl 100 bin kişinin katılımının beklendiği Türkiye MotoFest, 8 gün boyunca dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelenlerle rekorlar kıracak. 

 

ÖNEMLİ MARKALAR FESTİVALDE

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest, dünyanın önemli markalarının buluşma noktası olacak. 

 

Türkiye MotoFest’te bu yıl Akropovic, Anlas, Borusan BMW, Honda, Mondial, MOTED, Suziki, Yamaha gibi spor markalarının yanı sıra; Avşar, Danet, Levent Börek, Misli, Monster, Özerband, Redbull gibi Türkiye’nin lider markaları yer alıyor.

İKİ ETAP AYNI ANDA: MXGP of TURKEY ve MXGP of AFYON 

Dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası’nın (MXGP) 9’uncu etabı olan MXGP of TURKEY ve 10’uncu etabı MXGP of AFYON yarışlarıyla birlikte, Türkiye’nin 2021 yılındaki en büyük etkinliği Türkiye MotoFest, 8 günde 40’a yakın ücretsiz etkinlik ve Türkiye’nin yıldız sanatçılarının sahne alacağı 15 büyük konser ile büyük ilgi görüyor.

Bu yıl 100 bin kişinin katılımının beklendiği Türkiye MotoFest, 8 gün boyunca dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelenlerle rekorlar kıracak.  Markaların büyük ilgi gösterdiği ve 8 gün boyunca 40’ın üzerinde ücretsiz aktivitenin ve spor etkinliklerinin de yer alacağı festivalin konser programı ise şöyle:

1 Eylül 2021 Çarşamba: Mustafa Ceceli – Necati ve Saykolar 

2 Eylül 2021 Perşembe: Cem Adrian – Ufuk Beydemir

3 Eylül 2021 Cuma: Haluk Levent

4 Eylül 2021 Cumartesi: Kıraç – Merve Özbey

5 Eylül 2021 Pazar: İrem Derici – Cenk Eren

6 Eylül 2021 Pazartesi: DJ Doğukan Alsoy – Ogün Sanlısoy

7 Eylül 2021 Salı: Mithat Körler ve Orkestrası – Retrobüs

8 Eylül 2021 Çarşamba: Zakkum – Ceren Gündoğdu

MXGP, 180 ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Dünya çapında çok popüler olan motokros yarışlarının en önemli yarışının Türkiye etabı olan MXGP of TURKEY, 7.3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3.5 milyara yakın izleyiciye ulaşıyor.   

200 MİLYON AVRO DEĞERİNDE TÜRKİYE TANITIMI 

MXGP of TURKEY’in dünya çapındaki yayınları ve Türkiye MotoFest’ten yapılan haberler Türkiye’nin tanıtımına büyük katkıda bulunuyor. En son 2019’da yapılan MXGP of TURKEY ve Türkiye MotoFest’in sadece yayınlanan haberleri ve yayınlarının reklam değeri, 200 milyon Avro’ya ulaşmıştı.

MOTOSİKLET EKONOMİSİNİN YÜKSELİŞİ

Her yıl katlanarak büyüyen motosiklet sektörü, Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunuyor. Türkiye’de kayıtlı her 100 araçtan 15’ini oluşturan motosikletlilerin sayısı her yıl katlanarak artıyor. Mobiliteye ilginin pandemi nedeniyle daha fazla tercih edilmesiyle motosiklet sektörünün devleri Türkiye’yi önemli pazarların başında görüyor. Bir çok önemli motosiklet markası, Türkiye’de üretim için çalışmalar yürütüyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here