Brisa gönüllülerinden 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Çevre Temizliği

0
3319

Brisa çalışanları 18 Eylül’de bütün Dünya’da eş zamanlı gerçekleşen Dünya Temizlik Günü’nde çevre temizliği konusundaki global farkındalık hareketine katıldı. Dünyanın en büyük sivil atık toplama hareketi Let’s Do It! organizasyonu kapsamında İzmit, Aksaray ve İstanbul’dan 49 Brisa gönüllüsü ve aileleri yüzün üzerinde poşet atık topladılar.  

Sabancı Holding iştiraklerinden, Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, dünyamızın geleceği ve sürdürülebilirlik için kurumsal faaliyetlerinin yanında çalışanlarının bireysel katkılarını da destekliyor. İzmit’ten 31, Aksaray’dan 12, İstanbul’dan 6 olmak üzere toplam 49 Brisa gönüllüsü, kurum bünyesindeki Fiziksel ve Zihinsel Sağlık ekibinin organizasyonuyla 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, dünyanın en büyük sivil atık toplama hareketi Let’s Do It!’e dahil oldular Dünya Temizlik Günü’ndeki bu global hareket ile çevre kirliliği ve gereksiz tüketim konusunda farkındalık oluşturmak, çöp körlüğünü yenmek ve topluma bir gün değil her gün temizlik felsefesini aşılamak hedefleniyor.

Kimi Brisalı’nın çocukları ve eşleriyle katıldığı etkinlik kapsamında İstanbul’da Moda sahilde, İzmit’te Gölkay Park’ta, Aksaray’da ise Uluırmak regülatöründe sabah 10.00’dan başlayarak 3 saat boyunca yüzün üzerinde poşet atık topladılar. Etkinliğin başında Lets Do It liderleri, günün anlam ve önemine değinen ve atıkların nasıl toplanması ve ayrıştırılması gerektiğine dair bilgilendirici bir konuşma yaptı. Türüne göre ayrıştırılarak toplanan atıklar, etkinlik sonunda geri dönüşüm tesislerine ulaştırılmak üzere ilgili Belediyeler tarafından atık toplama noktalarından alındı.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here