MINI John Cooper Works, Nürburgring 24-Hours Yarışına Hankook ile Katıldı

0
1551

Nürburgring 24 Saat’te 10 yıldır ilk kez kült otomobil görücüye çıktı
İkonik Nürburgring, Hankook Ventus Race lastiği için ikinci bir ev gibidir

Efsanevi Nürburgring 24 Saat, tüm dünyadaki motor sporları hayranları için dayanıklılık sezonunun en önemli anlarından biridir. Geçtiğimiz hafta sonu (26-29 Mayıs), on yıldır ilk kez bir MINI John Cooper Works’ün yer alacağı klasik yarışın 50. etabı yapıldı. Kült İngiliz otomobiline dayanan ve Bulldog Racing takımı tarafından yönetilen yarış arabası, Hankook tarafından sayısız dayanıklılık yarışında kendini kanıtlamış yüksek kaliteli Ventus Race lastiği ile kullandı.

Bulldog Racing, Eylül 2021’de Eifel bölgesinde Nürburgring 24 Saat projesini başlattı. MINI John Cooper Works, dayanıklılık maratonunun taleplerini karşılayacak şekilde uyarlandı. Değişiklikler, tank boyutunun 100 litreye çıkarılmasını, yeni bir yarış kafesinin inşa edilmesini ve aerodinamiğin değiştirilmesini içeriyor. Bu nedenle, MINI John Cooper Works, otomobil on bir aradan sonra Hankook yarış lastikleriyle geri dönerken ekibin gözünü SP 3T sınıfında zafere dikeceği ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring için iyi bir donanıma sahip. yıllar.

112 aracının kokpitini Avusturyalı Markus Fischer ve Alman Jens Dralle (Schorndorf), Danny Brink (Külsheim) ve Uwe Krumscheid (Adenau) üçlüsü paylaşacak. Hankook’un öznel test sürücüsü Krumscheid, Nürburgring’i iyi tanıyor ve Nürburgring’deki Meuspath’ta bulunan Hankook Avrupa Teknik Merkezi’ndeki (ETC) atölyeyi denetler. Diğer Hankook geliştirme sürücüleri ile birlikte, yakındaki yarış pistinde yeni lastik geliştirmelerini, özellikle çok sportif BMW M modelleri de dahil olmak üzere üst düzey orijinal ekipman alanındaki gelişmeleri test ediyor. Krumscheid, Grand Prix Circuit ve Nordschleife’nin 25.378 kilometrelik kombinasyonunda 24 saatlik yarışta 16. kez boy gösterecek. “Bu eşsiz dayanıklılık yarışı her zaman harika bir meydan okumadır. Bu efsanevi klasikte MINI John Cooper Works’te Hankook Ventus Race lastiğinde yarışmak harika,” dedi Krumscheid, Eifel’deki muhteşem yarışın 50. etabını sabırsızlıkla bekliyor.

Hankook Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler: “Hankook, geçmişte Nürburgring 24 Saat’te birçok takımı destekledi. Ancak MINI John Cooper Works gibi bir kült otomobilin uzun bir aradan sonra Ventus Race lastiğimizle Eifel’e dönmesi oldukça özeldir. Nürburgring, Hankook için bir tür ev pisti. Hankook yarış lastiği, yüksek motivasyonlu Bulldog Racing takımı ve deneyimli bir ekiple MINI John Cooper Works’ün harika bir Nürburgring 24 Saati geçireceğinden eminim.”

BMW M Group, 50. yıl dönümünü kutlamak için Nürburgring’de Circle bulvarındaki büyük “M Town” aktivite alanı da dahil olmak üzere birçok özel etkinlik düzenliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here