Hankook’un Lastikleri Testlerin Kazananı İlan Edildi

0
2897

 

Hankook, kış ve her mevsim kullanılabilrn lastiklerini kapsayan farklı bağımsız testlerde ürünlerinin kalitesini ve performansını yine gösterdi. Şirketin ultra yüksek performans kış lastiği olan i*cept evo 3, yüksek performanslı spor araçlar açısından Avrupa’nın öncü otomotiv dergilerinden biri olan Auto Bild Sportscars’da bir düzine marka arasından testin kazananı olarak ilan edildi. Hankook Kinergy 4S 2 X her mevsim kullanılabilen lastiği ise dört çeker araçlar açısından Avrupa’nın öncü dergisi olan Auto Bild Allrad’da tatmin edici şekilde test galibi oldu.

Hankook lastikleri tüm yıl boyunca müşteriler için mükemmel bir seçim olarak dikkat çekiyor. Bu durum popüler dergilerce yapılan bağımsız lastik testlerinin yıllık sonuçları ile doğrulanmaktadır. Premium lastik üreticisi Hankook, Avrupa’nın en büyük otomobil dergisi Auto Bild’in spor araç versiyonu olan Auto Bild Sportscars’in bu yılki kış lastiği testinde ultra yüksek performanslı kış lastiği i*cept evo 3 ile testi kazandı. Auto Bild’in 4×4 versiyonu olan Auto Bild Allrad da bir Hankook ürünü olan Kinergy 4S 2 X’i testin kazananı olarak seçti.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Sanghoon Lee şunları söyledi: “Bu test zaferleri ve diğer bağımsız test sonuçları, bir premium üretici olarak zorlu hava koşullarında dahi her zaman güvenilebilen yüksek performanslı ürünleri kapsayan farklı ürün yelpazesini müşterilerimize sunabildiğimiz anlamına geliyor.”

Her mevsim kullanılabilen bir SUV lastiği olan Kinergy 4S 2 X, lastik performansında sıcaklığa dayalı düşmelere sebep olmadan, belirli yaz ve kış lastiği özelliklerini bir araya getirerek her sahada mükemmel performans gösteriyor. Lastik ayrıca ıslak, kuru ve karlı koşullarda yüksek düzeyde güvenilirlik de sunuyor. Alman otomobil dergisi Auto Bild Allrad’ın editörleri Hankook Kinergy 4S 2 X’i yılın en iyi her mevsim kullanılabilen lastiği olarak ilan edip, şu yorumlarda bulundular: “Gerçekten böyle bir şey varmış! Tek bir lastik sizi tüm hava koşullarında koruyor. Editör ekibi Hankook’un test kazananı olmasını “örnek niteliğinde bir fikir birliği” olarak açıklamıştır” (10/2021).

Hankook’un ultra yüksek performans lastiği Winter i*cept evo 3, üst-orta sınıf araçlardan spor arabalara, hatta lüks sedanlara kadar geniş bir yelpaze için özel olarak tasarlandı; ayrıca Orta ve Batı Avrupa’nın kış aylarındaki yol koşullarına uygun olarak geliştirildi. Yönlü tasarım, yalnızca ıslak ve karlı koşullarda üstün seviyede ve güvenli bir yol tutuşu sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kayma riskini de büyük ölçüde azaltmaya yardımcı oluyor. Auto Bild Sportcars da şu ifadelerle bunu doğruluyor: “Karlı ve ıslak yollarda muhteşem performans, kayma sırasında iyi seviyede emniyet payı, dinamik yol tutuşu ve kısa fren mesafesi” (11/2021). Tüm bunlar, derginin bu yılki kış lastiği testinin kazananını kesinleştirmiştir.

“Kuru yollarda kısa fren mesafesi, kayma riski testi de dâhil tüm ıslak yol testlerinde çok iyi performans, ıslak koşullarda tur sırasında en iyi subjektif yol tutuşu ve tüm kar testlerinde çok iyi yol tutuşu.” Derginin “lastik değerlendirmeleri” (27.09.2021), Hankook desenini kendi testlerinde de podyuma koyarak tüm bunları teyit etti.

SUV versiyonu olan Winter i*cept evo 3 X, aynı zamanda Auto Bild Allrad’ds da ikna edici sonuçlara ulaşmıştır: Editörler “tüm hava koşullarında, kârlı ve ıslak yolda kısa fren mesafeleri açısından yüksek performans potansiyeli”, “ıslak ve kuru yolda istikrarlı yol tutuşu” ve “makul bir fiyata iyi performans” yorumlarında bulundular (11/2021). Hankook’un küçük ve kompakt sınıf kategorisine yönelik desenine sahip olan ve pazara sürüldüğü tarihten itibaren hâlihazırda farklı ödüller kazanan Winter i*cept RS 2, karlı ve ıslak koşullarda sergilediği iyi performans sayesinde Auto Bild’deki test uzmanlarını etkiledi. Özellikle lastiğin “kayma karşıtı çok iyi özelliklere” ve “ıslak yolda kısa fren mesafesine sahip olduğunu” bildirdiler (40/2021).

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here