NOKİAN TYRES , LEED V4 Platinum Sertifikası Kazandı

0
1622
Nokian Tyres’ın İspanya’daki Ziyaretçi Merkezi, Sürdürülebilirlik için LEED v4 Platinum Sertifikası Kazandı.

Nokian Tyres İspanya Test Merkezi’ndeki güneş enerjisiyle çalışan Ziyaretçi Merkezi Binası, yeşil bina liderliği için LEED v4 Platinum sertifikası kazandı. Platin, en yüksek LEED sertifika seviyesidir. Şirket daha önce ABD’deki yönetim ve üretim tesislerinin LEED v4 Gold ve Silver sertifikalarını duyurmuştu.

Nokian Tyres’ın 300 hektarlık Test Merkezi, Madrid’in arabayla yaklaşık bir saatlik güneyindeki küçük bir kasaba olan Santa Cruz de la Zarza’da yer almaktadır. Test Merkezi, 10 test parkuru ve Ziyaretçi Merkezi içerir. Müfettişler, Ziyaretçi Merkezi’nin tasarım, enerji verimliliği ve iç mekan çevre kalitesindeki yeniliğini yüksek sertifika seviyesinin temel itici güçleri olarak vurguladılar.

”Hem İspanya’daki hem de Finlandiya’daki harika ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Nokian Tyres Teknoloji Projeleri Direktörü Juha Pirhonen, “Ekibin çalışmasının sonucu bu çarpıcı, güzel ve benzersiz binadır” diyor.

Yenilikçi tasarım su ve enerji tasarrufu sağlar

“Platinum, LEED v4 sertifikasında mükemmel bir sonuç. Çıta yükseltildi ve özellikle çok iyi enerji verimliliği ve enerji performansı konusunda iyi puanlar aldık”, diyor Pirhonen.

Tüm test merkezi için güneş panelleri kuruldu ve elektriğin %21’i Ziyaretçi Merkezi binasında kullanılacak. Tasarımdaki yenilikler, sulama için kullanılan yağmur suyu ile sürdürülebilir atık su yönetimini ve su tüketimini azaltan düşük akışlı su armatürlerinin kurulumunu içeriyordu.

yaban hayatı korumak

Şirket ayrıca, Test Merkezi civarında vahşi yaşamın korunması için 25 hektarlık bir araziyi korumuştur. Alanda, önümüzdeki 3 yıl boyunca araştırma yapılacak olan şahinler ve baykuşlar için bir yuva ve kuşlar için su unsurları bulunmaktadır. Holm meşe ve diğer ağaçlar da sitede dikilir.

Nokian Tyres, yerel üniversiteler ve işbirliği ortaklarıyla birlikte, çevre dostu lastikler için olası yeni bir hammadde olan guayule’nin yetiştirilmesine ve incelenmesine katılıyor. Plantasyon yerel çiftçiler tarafından yönetilmektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here