APOLLO Lastikleri 2024 Kamyon Yarışı Şampiyanasına Hazırlanıyor

0
760

SL Apollo Tyres Trucksport, 25 Mayıs’ta İtalya’daki Misano Dünya Pisti Marco Simoncelli’de başlayacak olan Goodyear FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası’nın (FIA ETRC) hazırlıklarını tamamlıyor. 

2023’te son derece başarılı bir ilk sezonunu temel alan SL Apollo Tyres Trucksport, yarış kamyonunun rekabet gücünü ve güvenilirliğini optimize etmek için kış boyunca kapsamlı hazırlık çalışmaları gerçekleştirdi. Temel amaçlardan biri, geçen yıl kendilerini rahatsız eden mekanik sorunları ortadan kaldırmak ve böylece önümüzdeki zorlu beş aylık sezonda yarış kazanma potansiyelini en üst düzeye çıkarmak. 

2023 sezonunda SL Apollo Tyres Trucksport, birden fazla podyum bitirmenin yanı sıra genel Şampiyonada etkileyici bir üçüncülük elde etti. Ayrıca takım pilotu Sascha Lenz, sezon boyunca gösterdiği bireysel performans nedeniyle diğer FIA ETRC yarışmacıları tarafından oylanan prestijli Sürücü Sürücü Ödülü’nü de evine götürdü. 

36 yaşındaki Alman bu sezon, 5 Ekim’de İspanya’da Circuito de Madrid Jarama’da yapılacak final yarışından önce, aralarında ikonik Nürburgring ve Le Mans’ın da bulunduğu Avrupa çapındaki ünlü pistlerde sekiz turda yarışacak. 

Yaklaşan FIA ETRC sezonunda, FIA yönetim organı tarafından zorunlu kılınan, yeni lastik bileşimi gerekliliği ve ön akslarda yeni kısıtlamalar da dahil olmak üzere bir dizi teknik değişikliğin uygulamaya konulacağı görülecek. Bu, yakın tarihteki en kapsamlı teknik değişiklik dizisi olacak ve her bir kamyonun özelliklerini, özellikle de frenleme ve süspansiyon tepkisini önemli ölçüde değiştirecek. 

Simülasyon yazılımındaki uzmanlığından yararlanan Apollo Lastikleri, ekibin MAN TGS kamyonuna viraj alma sırasında ve yüksek hızlarda yüksek düzeyde stabilite sağlayan yenilikçi yeni bir aksın geliştirilmesine yardımcı olmak için yıl boyunca en iyi kurulumları analiz etti ve tanımladı. Önemli rakiplerin önümüzdeki sezon için yeni yarış kamyonları üretip test etmesiyle SL Apollo Tyres Trucksport, Şampiyonanın ilk aşamalarından itibaren zaferleri garantileyecek konumda. 

Apollo Tyres Europe Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Yves Pouliquen, “Geçen sezon birden fazla podyum yeri elde etmek Sascha ve takım için çarpıcı bir sonuçtu” diyor. “2024’te daha fazla yarış kazanmaya aday olmamızı sağlamak için kamyonu geliştirmek ve genel anlamda iyileştirmeler uygulamak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Zorlu bir ilk sezonda elde edilen değerli bilgilerle, bazı zorlukların üstesinden gelme yeteneğimiz konusunda kendimize çok güveniyoruz.” iddialı yeni hedefler.” 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here