Hankook, 2025’ten itibaren WRC’nin tek lastik tedarikçisi olarak seçildi.

0
827

Hankook, FIA Dünya Ralli Şampiyonası için 2025’te başlayacak ve üç yıllık bir anlaşmayla özel lastik tedarik sözleşmesini imzaladı.

Hankook, önde gelen Rally1 araçlarının yanı sıra WRC2, WRC3 ve FIA ​​Junior WRC destek şampiyonalarındaki araçlara da lastik sağlamaktan sorumlu olacak.
Hankook’un ataması, Çarşamba günü FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından yapılan oylamanın ardından onaylandı ve Pirelli’nin üç yıllık görev süresine son verecek.

Hankook uluslararası motor sporlarında lider bir marka olmuştur. Yalnızca 2023 yılında şirket, özellikle FIA ​​Avrupa Ralli Şampiyonası ve ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası kapsamında Junior ERC kategorisinin özel lastik ortağı olarak 50’den fazla seride tamamlayıcı bir rol oynadı.

Hankook Tire & Technology Başkanı ve CEO’su Sooil Lee şunları söyledi: “FIA Dünya Ralli Şampiyonası, zengin bir tarihe ve devasa, kendini adamış bir hayran kitlesine sahip, dünya çapındaki en muhteşem motor sporlarından biridir. Hankook Lastikleri, 2025’ten itibaren WRC’nin yeni ve özel tedarikçisi ve ortağı olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyor.”

WRC Organizatörü Kıdemli Spor Direktörü Peter Thul şunları söyledi: “FIA Dünya Ralli Şampiyonası için heyecan verici yeni bir bölümü kucaklamaktan ve 2025’ten başlayarak önümüzdeki üç yıl boyunca özel lastik tedarikçimiz olarak Hankook’a sıcak bir karşılama sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” . “Son sezonlardaki değerli katkılarından dolayı Pirelli’ye de içten şükranlarımızı sunuyoruz. Ortaklıkları büyük takdir gördü” diye ekledi.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here