Bridgestone, Yeni Lamborghini Temerario Süper Spor Otomobilinin Özel Lastik İş Ortağı Oldu

0
690
  • Bridgestone, Lamborghini’nin en son Hibrit Yüksek Performanslı Elektrikli Aracı (HPEV) için özel olarak tasarlanmış üç lastik tasarımıyla süper otomobilin pistte ve pist dışında, ayrıca zorlu kış koşullarında en iyi performansı göstermesine yardımcı oluyor. 
  • Lamborghini’nin uzun vadeli ortağı olan Bridgestone, Temerario’nun yaz ve pist uygulamaları için özel Potenza Sport ve Potenza Race lastikleri ile tüm sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kış uygulamaları için özel olarak geliştirilen Blizzak LM005 lastiğini tedarik etti. 
  • Her üç premium lastik de sürdürülebilirlik ve verimlilik açısından ek avantajlar sağlamak amacıyla Bridgestone’un tescilli Sanal Lastik Geliştirme teknolojisi kullanılarak geliştirildi. 

Premium lastikler ve sürdürülebilir mobilite çözümlerinde küresel bir lider olan Bridgestone, Lamborghini tarafından yepyeni Lamborghini Temerario için özel lastik ortağı olarak seçildi. Lamborghini’nin ‘Resmi Teknik Ortağı’ olan Bridgestone, süper spor otomobilin performansını en üst düzeye çıkarmak için eksiksiz bir lastik yelpazesi geliştirdi. Tüm sürücülerin ihtiyaçlarını karşılayan yeni lastikler, pistte ve pist dışında ve zorlu kış koşullarında en üst düzey performansı sunmak için bir araya geliyor.

“Lamborghini Huracán STO, Tecnica, Sterrato, Huracán EVO ve V12 Hybrid HPEV Lamborghini Revuelto’dan sonra, Temerario orijinal ekipman olarak özel Bridgestone lastikleriyle donatılan en son Lamborghini süper spor otomobilidir,” diyor Bridgestone EMEA’da Orijinal Ekipman Başkan Yardımcısı Steven De Bock. “Üç elektrik motorlu çift turbolu V8 hibrit güç aktarma organı, Temerario’yu sınıfında en iyi performansı sunan yeni nesil Hibrit HPEV’lerin bir parçası haline getiriyor. Lamborghini’nin ‘Resmi Teknik Ortağı’ olarak, elektriklendirmenin sınırlarını zorlarken ve sürdürülebilir motor sporlarının yeni bir dönemini ilerletirken yolculuğumuza birlikte devam etmekten büyük heyecan duyuyoruz.”

Tüm sürücü ihtiyaçlarını karşılayacak geniş bir lastik yelpazesi

Güçlü motor sporları mirasından güç alan Bridgestone, Temerario’nun yaz ve pist donanımlarında ikonik Potenza lastik ailesini kullanarak özel olarak tasarlanmış Potenza Sport ve Potenza Race lastiklerini sundu.

Lamborghini Temerario’nun özel Bridgestone Potenza Sport donanımı, aracın spor davranışını geliştirmek için kuru yol tutuşunu, ıslak yol tutuşunu ve yüksek hız performanslarını en üst düzeye çıkaran bir desen tasarımı uygular. Temerario’nun Potenza Sport ultra yüksek performans lastiği ayrıca Run-Flat onaylı bir versiyonda da mevcuttur. Bu, sürücülerin bir delinme sonrasında kontrolü sürdürmelerini ve 80 km/saate kadar 80 km boyunca güvenli bir şekilde sürüşe devam etmelerini sağlar. Bu özel lastik, güvenlik ve gönül rahatlığının yanı sıra daha yüksek bir kavrama seviyesi, üstün çekiş ve aşırı yol sürüş konforu sağlar.

Ayrıca Bridgestone, süper otomobilin inanılmaz performanslarını ortaya çıkarmak için özel bir Potenza Race lastiği tasarladı – bu, 10.000 rpm’ye ulaşabilen ilk ve tek üretim süper spor otomobil motorunu kullanıyor. Bu benzersiz yarış uyumu, tüm pist tutkunları için mükemmel tutuş, gelişmiş kullanım ve uzun süreli performans sunuyor. Lastiğin yüksek seviyedeki tutuşu, pist kullanımı için geliştirilen ve daha sonra yol uygulamasına aktarılan özel bir bileşikle sağlanıyor.

Her sürücünün ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için eksiksiz bir ürün yelpazesi sunan Bridgestone, Temerario için Blizzak LM005 kış lastiğini de özel olarak geliştirdi. Bridgestone’un çok sayıda ödül kazanan lastiğini özel bir kış lastiğine dönüştüren Blizzak LM005, hibrit süper otomobilin aşırı kış koşullarında bile en üst düzey performansı sunmasını sağlıyor.

Lamborghini Pazarlama Direktörü Cristian Mastro, “Temerario, süper spor otomobil segmentinde yeni bir ölçüt olup en yüksek performans ve konfor seviyelerini sunuyor ve Bridgestone, potansiyelini en üst düzeye çıkarmamıza yardımcı olacak mükemmel bir ortak,” diyor. “Yıllar boyunca, sınırları tekrar tekrar aşan harika bir ortaklık kurduk. Şimdi, elektrikli yola doğru ilerlerken, iş birliğimiz vaatlerini yerine getirmeye devam ederken daha da güçleniyor.”

Daha fazla verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlamak için sanal olarak geliştirildi

İtalya’daki Bridgestone Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen Lamborghini Temerario’nun lastiklerinin tamamı, şirketin benzersiz Sanal Lastik Geliştirme (VTD) teknolojisinden yararlandı. VTD, lastik geliştirme sürecinin hem verimliliğini hem de sürdürülebilirliğini artırıyor. Yaklaşık 200 fiziksel prototipi ortadan kaldırıyor, fiziksel araç testlerini %80 oranında azaltıyor ve geliştirme süresini %50’ye kadar kısaltıyor. Teknoloji ayrıca orijinal ekipman lastiklerinin geliştirme aşamasında ham madde tüketiminde ve CO2 emisyonlarında % 60’a kadar azalmaya yol açıyor.

Lamborghini Temerario’nun 2025’te piyasaya sürülmesi planlanıyor ve özel olarak tasarlanmış Bridgestone lastikleri 20” ve 21” inç boyutlarında 8 ebatta mevcut olacak. Lastikler Avrupa’da üretilecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here