PIRELLI ELECT, 500’den Fazla Homologasyona sahip

0
670

Pirelli, 2019’daki lansmanından bu yana Elect lastikleri için 500’den fazla homologasyon elde etti. Bu lastikler, elektrikli ve plug-in hibrit otomobillerin belirli özelliklerini geliştiren bir teknoloji paketi içeriyor. Bu kilometre taşı, şirketin EV segmentindeki liderliğini teyit ediyor; 10 premium ve prestijli otomobil üreticisinden yedisi BEV’ler ve PHEV’ler için geliştirilen Pirelli lastiklerini seçiyor 1 .

” Elektrikli otomobiller geleneksel içten yanmalı araçlardan çok farklıdır, bu nedenle özel lastikler gerektirir. Büyük üreticilerden alınan homologasyon sayısı, araçlara, lastiklere ve mevsimlere uyarlanabilen teknoloji sunmak olan izlemeyi seçtiğimiz yolun geçerliliğini doğruluyor, ” dedi Pirelli’nin Baş Teknik Sorumlusu Piero Misani . ” Sanallaştırma ve yapay zeka gibi en modern geliştirme araçları, EV’lerin teknik ve performans gereksinimleriyle giderek daha uyumlu ürünler tasarlamamızı sağlıyor .”

Porsche Taycan için ilk nesil P Zero ile ilk kez görücüye çıkan Pirelli Elect teknolojisi, artık Pirelli’nin giderek artan sayıda ana ürün ailesine entegre ediliyor. Premium ve prestijli otomobil üreticilerinin daha sportif modelleri için en sık tercih ettiği P Zero ailesi, yüksek performansı BEV’ler ve PHEV’ler için gereken konfor ve verimlilikle bir araya getiriyor. Bu teknolojiye sahip en fazla sayıda boyutta sunuluyor (%30’un üzerinde) ve bunu SUV’lere özel Scorpion serisi ile sedan ve CUV’lere özel Cinturato serisi takip ediyor. Pirelli Elect ayrıca, daha düşük sıcaklıklarda daha fazla çok yönlülük ve güvenlik sunan yoğun dişli lastiklerde bile gürültü azaltma ve yuvarlanma direnci avantajları sağlayan kış lastikleri (%22) ve dört mevsim lastikleri (%17) için artan bir oranda sunuluyor.

Pirelli Elect lastiklerini kullanan sürücüler için pil menzili başta olmak üzere çeşitli avantajlar bulunmaktadır. Düşük yuvarlanma direnci sayesinde bu lastikler 50 kilometreye kadar ekstra menzil sağlayabilir 2 ve bu da şarj maliyetlerinde yılda 150 avroya kadar tasarruf sağlar 3. Ayrıca Pirelli Elect lastikleri, elektrik motorlarının yüksek torkunu yönetmek için yenilikçi bileşikler sayesinde artan kavrama ve EV’lerin ağırlığıyla başa çıkmak için güçlendirilmiş yapılardan yararlanır. Bu iki unsur, lastik aşınmasını %20’ye kadar azaltmaya katkıda bulunur 4. Elect teknolojisi ayrıca , içten yanmalı motora sahip olmamaktan kaynaklanan sessizlik hissini artırarak aracın içinde %20’ye kadar üstün akustik konfor sunar 5 .

1. Pirelli’nin teknik homologasyon sağladığı veya halihazırda aldığı Premium ve Prestij Otomobil üreticileri.

2. PIRELLI SCORPION™ ELECT™ ve PIRELLI SCORPION™ lastikleri arasındaki karşılaştırma, 235/60/R18 ebatında, ELECT™ versiyonunda yuvarlanma direncindeki azalmadan elde edilen akü menzil kazanımını ölçer. Test, 550 km menzil boyunca sabit 50 km/s hızla, enstrümanlı koşullar altında bir Volkswagen iD4 üzerinde gerçekleştirildi. Kaynak: Mart ve Haziran 2022 arasında gerçekleştirilen dahili Pirelli Ar-Ge testleri.

3. AB ülkelerinde 2023’te ortalama hızlı/standart şarj maliyeti ve yılda ortalama 15.000 km/yıl kat edilen mesafe göz önünde bulundurularak VW ID4 için tüketim göstergeleri üzerinden yapılan hesaplama. Maliyet tasarrufları sürüş alışkanlıklarına ve belirli araca bağlı olarak değişebilir.

4. 255/45R20 ebatındaki PIRELLI SCORPION™ ZERO ALL SEASON +3 ELECT™ ve PIRELLI SCORPION™ ZERO ALL SEASON +3 lastiklerinin karşılaştırması. Kaynak: Ocak 2024’te Toyota Tacoma üzerinde gerçekleştirilen Texas Test Fleet testi; aşınma oranı mm/10.000 km olarak ölçülmüştür.

5. 255/50R20 ebatındaki PIRELLI SCORPION™ ELECT™ ve PIRELLI SCORPION™ lastikleri arasındaki karşılaştırma. Kaynak: Kasım 2022’de Audi e-Tron üzerinde gerçekleştirilen Pirelli Ar-Ge dahili testleri. Kabin içi gürültü farklı hızlarda – 40-60-80-110 Km/sa – ve farklı yüzey tiplerinde (pürüzsüz/pürüzlü asfalt) ölçüldü. Tüm sekiz kombinasyonda (hız/asfalt) ELECT™ lastikleri ortalama olarak yaklaşık -0,6DB ve -0,8DB’ye kadar daha az algılanan iç gürültüye neden oldu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here