Lastik üreticileri Ukrayna’daki savaşa tepki gösteriyor

0
2198

Ukrayna’daki savaş devam ederken, dünya çapındaki lastik üreticileri hem üretim hem de insani açıdan tepki vermeye devam ediyor.

Yedi uluslararası lastik üreticisinin Rusya’da fabrikaları var: Bridgestone Corp., Continental AG, Michelin Group, Nokian Tyres PLC, Pirelli Tire SpA, Titan International Inc. ve Yokohama Rubber Co. Ltd. ve dört yerli şirket.Buna ek olarak, Apollo Tyres Ltd., Hankook Tire & Technology Co. Ltd. ve Goodyear da dahil olmak üzere diğer birçok şirket, Ukrayna sınırındaki ülkelerde tesislere sahiptir.

Ukrayna’da CJSC Rosava tarafından işletilen dört lastik fabrikası, Dneproshina JSC; Eurotire Inc.; ve Valsa Bila Tserkva Lastik Fabrikası bulunmaktadır

MICHELIN

Michelin, 17 Mart’ta Rusya’daki endüstriyel faaliyetini – 750 çalışanı bulunan Davydovo’daki fabrikasında binek lastikleri ve kamyon kaplamaları üretimini askıya almak ve ülkeye ihracatı durdurmak da dahil olmak üzere – askıya aldığını söyledi.

Şirket, “Bu çok zor ve belirsiz bağlamda, Michelin’in önceliği, Michelin Rusya çalışanları da dahil olmak üzere bu krizden etkilenen tüm çalışanlarını desteklemektir” dedi.Fransız grup daha fazla ayrıntı vermedi ancak “tamamen seferber olmaya devam ettiğini ve durum geliştikçe kararlarını uyarlamaya devam edeceğini” söyledi.

Mart ayının başlarında Michelin , Ukrayna’da devam eden çatışma ve bunun tedarik zinciri üzerindeki etkisinin ardından önümüzdeki haftalarda Avrupa’daki bazı fabrikalarında üretimi birkaç günlüğüne askıya aldığını söyledi.

REKLAM

Michelin, operasyonları optimize etmek ve akış yönetimini uyarlamak için belirli tesislerde üretimi askıya aldığını ve her tesisin belirli süreye ve uygulamaya ayrı ayrı karar verdiğini söyledi. Michelin ayrıca, uluslararası toplumun uyguladığı yaptırımları “gerçek zamanlı” olarak analiz ettiğini ve halihazırda yürürlükte olan yaptırımlara uyduğunu söyledi.

Michelin, Moskova’nın hemen doğusunda, Rusya’nın Davydovo kentinde bulunan bir fabrika da dahil olmak üzere, dünya çapında 18 ülkede 51 lastik fabrikası işletiyor.

CONTİNENTAL

Continental, Rusya’nın Kaluga kentindeki fabrikasında lastik üretimini geçici olarak askıya aldı ve Rusya’dan şirket genelinde ürün ithalatını ve ihracatını durdurdu. Avrupa’da lastik üretimi için gerekli hammadde tedarik durumunun, uygulanan yaptırımlar ve lojistik darboğazların daha da kötüleşmesi ışığında kademeli olarak bozulmasını bekleniyor.

Continental, güvenlik stokları ve alternatif tedarikçileri içeren ilgili acil durum planlarını etkinleştirdiğini söyledi.Conti’nin web sitesinde yayınlanan bir videoda Başkan Nikolai Setzer, şirketin askıya alma durumundan etkilenen Kaluga tesisindeki personelini desteklemek için çaba sarf ettiğini söyledi.Videoda Setzer, Conti’nin bir şirket olarak diplomatik çabaları desteklediğini ve “tüm muharebe operasyonlarının mümkün olduğunca çabuk bitmesi gerektiğini” vurguladı.

REKLAM

Hannover merkezli şirket, şu anda mevcut krizin şirket veya müşterileri için ne gibi ekonomik etkileri olacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguladı. “Mevcut durumu çok yakından izliyoruz ve bize sunulan tüm seçenekleri sürekli gözden geçiriyoruz” diye ekledi.

PIRELLI

Pirelli 17 Mart, Ukrayna’da devam eden savaş ve bölgede devam eden tedarik zinciri kesintileri nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerini kıstığını duyurdu ve orada devam eden gelişmeleri izlemek için bir “kriz komitesi” kurdu.

2021 mali sonuçlarının açıklanmasıyla bağlantılı bir açıklamada Pirelli, ” Rusya’daki  fabrikaların faaliyetleri, Rusya’daki çalışanlar için maaş ve sosyal hizmetlerin finansmanını garanti etmek için ihtiyaç duyulanlarla kademeli olarak sınırlandırılacaktır.” dedi.

Daha önce, Pirelli sözcüsü  “durumu sürekli bir kriz komitesi aracılığıyla izlerken faaliyetlerine devam ettiğini” söyledi.Pirelli, Rusya’da iki fabrika işletiyor: biri ülkenin batısındaki Kirov’da ve diğeri Rusya’nın güneybatısındaki Veronezh’de.

REKLAM

Pirelli, savaştan zarar gören Ukraynalı mültecilere yardım etmek için 550 bin dolar bağışladığını duyurdu.Ayrıca şirket, çalışanlarının bağışlarını toplamak için erişebilecekleri bir banka hesabı açacağını söyledi. Şirket, “Pirelli olanları şiddetle kınıyor ve düşünceleri acı çeken insanlarla birlikte” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here