ST Racing, Hankook 12H Mugello’yu kazandı

0
2055

Hankook 12H Mugello Pazar günü ST Racing için büyük bir zaferle sona erdi. Nick Wittmer, Samantha Tan (her ikisi de Kanada) ve Bryson Morris (ABD), yeni BMW M4 GT3’te (#1) yarışın uzun bölümlerine liderlik ettiler.

330 turluk yarışın ardından Wittmer iki tur farkla damalı bayrağı aldı. Phoenix Racing ve Michael Doppelmayr (A), Pierre Kaffer, Elia Erhart ve Swen Herberger’den (tüm Almanya) oluşan dörtlü, 18 numaralı Audi R8 LMS GT3 Evo II ile dramatik bir şekilde ikinciliği perçinledi. Mann-Filter Team Landgraf’ın Mercedes-AMG GT3’ü (#25) sadece 1.453 saniye geriden eve gelerek üçüncü sırayı alarak GT Amateur sınıfında zafer kazandılar. Tayland takımı BBR, TCE kategorisinin her yönüne hakim oldu ve bir Cupra Leon Competición TCR’de (#159) 304 turun ardından komuta sınıfı bir zafer kazandı. Her zaman olduğu gibi, isim sponsoru Hankook tarafından sağlanan yarış lastiği, Cuma günkü sıralamalarda ve Cumartesi ve Pazar günleri yarışın iki bölümünde takımlar ve sürücüler için güçlü ve güvenilir bir ortaktı.

REKLAM

Hankook tarafından desteklenen 24H Serisinin ilk Avrupa turu olan Mugello’daki 12 saatlik yarış iki bölümde gerçekleştirildi. 40 araçlık saha Cumartesi günü ilk beş buçuk saati tamamladı ve Pazar günü kalan altı buçuk saati tamamladı. En başından beri, Pazar günü yarışın ikinci bölümünde ilk üç sırada yer alan Phoenix Racing, ST Racing ve Mann-Filter Team Landgraf’tan pole pozisyonunda oturanlar arasında üç yönlü bir savaş gibi görünüyordu.

Saat 09:00’da soğuk havalarda gerçekleşen start ile, Ventus Race’in tüm potansiyelinden yararlanabilmek için sürücülerin Hankook yarış lastiğini optimum çalışma sıcaklığına getirmesi başlangıçta önemliydi. Yarış ilerledikçe, ST Racing iki rakibini geride bıraktı ve liderliğini sürekli olarak bitişe kadar uzattı. İkincilik mücadelesi dramatikti. 14 dakika kala ve pit stopun ardından Phoenix takımından Audi sürücüsü Pierre Kaffer, Mercedes-AMG GT3 ile Martin Konrad’ı geçerek ikinciliği korumayı başardı.

REKLAM

Tayland takımı BBR, İtalya’nın Toskana kentindeki Mugello Pisti’nde TCE sınıfına hakim oldu. Cupra Leon Competición TCR’de (#159) Chariya Nuya, Kantadhee Kusiri, Kantasak Kusiri ve Tanart Sathienthirakul’dan oluşan dörtlü, sıralama turlarında ve yarışın her iki bölümünde de baskın güç ve pistin en hızlısıydı. TCE sınıfında ikinci olan Volkswagen Golf GTI TCR SEQ (#104) ile Noker Racing takımıydı ve üçüncü sırada Audi RS3 LMS TCR (#116) ile Wolf-Power Racing oldu. Hankook Motor Sporları Avrupa Direktörü Manfred Sandbichler: “ST Racing’i tebrik ederiz. Kusursuz bir performansın ardından takım ve sürücüler bu galibiyeti fazlasıyla hak etti. İkincilik mücadelesi inanılmaz heyecan vericiydi. On iki saatlik yarıştan sonra sadece iki saniyenin ikinci ve üçüncü sırayı ayırması, 24H Serisinde standardın ne kadar yüksek ve hatta olduğunu gösteriyor. BBR takımı bu hafta sonu kendi sınıfında olmasına rağmen, yarışmacılar TCE sınıfında da yumruk atmıyordu. Hankook yarış lastiği, Pazar sabahı çok soğuk havalarda bile tam potansiyelini gösterdi ve tüm sürücülere yarışın sonuna kadar optimum desteği sundu.”

Bir sonraki tur 22-24 Nisan tarihleri ​​arasında Belçika’da Hankook 12H Spa- Francorchamps.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here