TOYOTA TÜRKİYE, Bağışlı Fabrika Ziyaretlerine Tekrar Başlıyor

0
1621

Başta Sakarya olmak üzere Türkiye’ye katma değer sağlamayı misyon edinen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2020 yılı itibariyle Covid-19 önlemleri kapsamında ara verdiği, sosyal sorumluluk projesine dönüştürdüğü fabrika ziyaretlerine kaldığı yerden devam etme kararı aldı. 

Üretim, ihracat ve istihdam rakamlarıyla Türkiye ekonomisinin yanı sıra üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Sakarya’ya değer katan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, toplumsal bir gelişim ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye “Önce Bağış Sonra Fabrika Turu “ projesi ile firmalardan gelen teknik gezi taleplerini işbirliği içerisinde olduğu STK’lara bağış kapsamında kabul ediyor.

2019 yılında başlayan proje ile teknik gezi talebinde bulunan firmalar, oluşturulan takvim ve plana ek olarak salgın sonrası uygulanan kurallar dahilinde, iş birliği kapsamında Darüşşafaka Cemiyeti, LÖSEV ve DenizTemiz Derneği / TURMEPA olmak üzere seçecekleri üç sivil toplum kuruluşundan birine fabrika tarafından belirlenen bağışı gerçekleştirdikten sonra programa dahil ediliyor. Teknik fabrika gezilerinde katılımcılar üretim sürecinde bulunan pres, kaynak, boya ve montajdan oluşan dört temel prosesi bir rehber eşliğinde yerinde görme fırsatı yakalarken, fabrika yetkilileri tarafından talebe uygun içeriklerde sunumlar gerçekleştirilerek, Toyota Üretim Sistemini uygulama örnekleriyle birlikte görme ve bilgi edinme fırsatını buluyorlar. Fabrikayı ziyaret etmek isteyen eğitim kurumlarından ise herhangi bir bağış talep edilmiyor.

Fabrika turuna katılan firmalardan pandemi başlamadan önce 2019 Ocak- 2020 Mart aralığında LÖSEV’e 96.200 TL, Darüşşafaka Cemiyeti’ne 87.000 TL ve TURMEPA’ya 43.500TL olmak üzere, toplamda 226.700 TL bağış toplandı. Sosyal sorumluluk projesine kaldığı yerden devam edecek olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda topluma değer katan önemli çalışmalara imza atmaya devam edecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here