PROMETEON, 02 SERİSİ Lastiklerini Tanıttı

0
1521

PIRELLI 02 Serisi, premium Prometeon lastiklerinin yeni nesli olarak doğdu ve resmi lansmanı İtalya, Venedik’te gerçekleşti. Genel merkezi Milano’daki Bicocca’da bulunan Prometeon Tyre Group – PTG, 200’den fazla müşteri ile 10 ülkeden basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda  Nisan ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nde satışa sunulan 02 Serisi’ni tanıtmanın yanı sıra şirketin stratejilerini ve gelecek vizyonunu paylaştı. Toplantıya Genel Müdür Roberto Righi, CTO – Chief Technical Officer Alexandre Bregantim, Pazarlama Bölüm Başkanı Sabina Oriani ve Avrupa Bölgesi CEO’su Francesco Antonacci katıldı.

 

Prometeon Tyre Group Genel Müdürü Roberto Righi: “Geçtiğimiz 18 ayda kaydedilen başarılı sonuçların da katkısıyla, Prometeon Tyre Group olarak 2022 yılında yeni yatırım ve geliştirmeler 2021’e göre gündemimizde daha fazla yer alacak. 

İnovasyon ve araştırma, markamızı güçlendirme, ticari iş ortaklıklarında merkezi yaklaşım ve sürdürülebilirlik, stratejimizin temel unsurları olmaya devam ediyor. Yeni 02 Serisi’nin lansmanı Prometeon için önemli bir anı temsil ediyor. Müşterilerimize performans, güvenlik ve kaliteye odaklanarak geliştirdiğimiz ürünleri sunuyoruz.” 

 

PTG, hem pazar payları hem temel ekonomik/finansal göstergeler açısından önemli gelişmelerin yaşandığı 2021’in ardından kuruluşunun beşinci yılında yeni bir kilometre taşına ulaşmış bulunuyor. 

 

Çok zorlu bir makroekonomik senaryonun varlığına rağmen şirket 2022 yılında üretim tesislerinde ve süreçlerinde üretim kapasitesini ve verimliliği yükseltmek için yatırımlarını artırmayı, ciro ve marjlar açısından finansal sonuçlarını daha da iyileştirmeyi hedefliyor. 

İNOVASYON VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: PIRELLI MARKALI YENİ 02 SERİSİ

 

Venedik’teki etkinliğin başrolünde olan 02 Serisi lansmanı PTG’nin önemli bir kilometre ve Prometeon’un inovasyon ve sürdürülebilirlik stratejisini temsil ediyorAynı güvenlik standartlarında çok dengeli bir ürün yaratmak ve sürdürülebilirlik ilkelerine maksimum saygıyla en iyi performansı sunabilmek için formüller ve üretim süreçleri üzerinde kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Öyle ki, 02 Serisi önceki seriyle kıyaslandığında her açıdan daha üstün olduğunu gösteriyor: Dönme direncinde tüm seride ortalama %18 iyileşme sağlanırken kilometre performansı ortalama %10 arttı. Dayanıklılıkta ortalama %20 gelişme ve düzenli aşınmada ortalama %10 artış sağlandı. 

 

PTG’nin tasarım ve üretim çalışmalarını ve teknolojik inovasyonları vurgulamak için tüm 02 Serisi lastiklerde Prometeon Mühendisliği anlamını taşıyan “Prometeon Engineered” logosu yer alıyor. 02 Serisi, tamamiyle İtalya, Türkiye, Brezilya ve Mısır’daki Prometeon Ar-Ge merkezlerinde çalışan 150’den fazla Prometeonlunun geliştirdiği ilk lastik neslini oluşturuyor. 

 

Ağırlık, performanstan ödün verilmeden optimize edilirken tüm ürünlerin yeniden diş açılabilir ve kaplanabilir olması sayesinde lastiğin ömrü uzatılabiliyor. 3PMSF – üç tepecikli kar tanesi kış işaretine ve RFID sensörüne sahip lastikler, Avrupa’nın en büyük araç üreticileri tarafından da onaylandı. 

 

02 Serisi’nin tanıtılmasıyla PTG’nin premium segmentteki pazar payının 2025 itibarıyla yüzde 2-3 artacağı öngörülüyor. 02 Serisi’nin 2024 yılında önceki serinin %80’inden fazlasının yerini alacağı tahmin ediliyor.  öngörülüyor.

 

PTG henüz 02 Serisi lanse edilmeden önce İtalya ve Türkiye’de toplamda %20’den fazla pazar payı ve Brezilya’da premium segmentte (Tier 1) %15’in üzerinde pazar payı ile yenileme pazarının liderliğini yakalamış bulunuyor. Yenileme pazarı, PTG’nin toplam satışlarının yaklaşık %76’sını temsil ediyor. Bu oranın %26’sını Avrupa, %29’unu MEA ve %38’ini Güney Amerika, kalan %7’sini ise Kuzey Amerika ve APAC oluşturuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here