Rockwell Automation ile MICHELIN’den yeni nesil iş birliği

0
1541

Doğru strateji, yetenekli çalışanlar ve güçlü finansal dinamikleriyle yeni nesil akıllı imalatı mümkün kılmayı taahhüt eden Rockwell Automation, Giordano&C. iş birliğinde geliştirdiği projesiyle araç lastiğinde güvenlik ve uzun ömür performanslarını bir arada bulunduran MICHELIN’in, Cuneo tesisindeki operasyonlarını iyileştiriyor. MICHELIN Rockwell Automation 2’nci seviye sistemle yılda 50 tona kadar CO2 emisyonunu azaltıyor.

Endüstriyel otomasyon alanında küresel lider olarak öne çıkan Rockwell Automation, MICHELIN markası için Giordano&C ile birlikte dünyanın hiçbir yerinde benzeri bulunmayan yenilikçi bir proje tasarladı. Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0’ü sahiplenen proje ile MICHELIN’e sürdürülebilirlik, güvenlik, verimlilik, çalıştırma maliyetleri ve birçok konuda önemli avantajlar sunuluyor. MICHELIN’in, her biri kamyon boyutunda ve elektrikli motorlarla donatılmış, durmadan 7/24 hareket ederek bin 500 metreyi gidip gelen altı adet otonom aracında Rockwell Automation’ın 2’nci seviye denetim sisteminden verilen yükleme ve boşaltma talimatları uygulanıyor. Özelleştirilebilen sistem, açık havada büyük yük taşıması gereken her şirkete uyarlanabiliyor.  Bu proje, diğer MICHELIN üretim sahalarının yanı sıra yiyecek, içecek ve ilaç sektörlerinde öne çıkan İtalyan endüstriyel şirketlerinde de lgi görüyor.

“Mekik kullanma seçimi sıfır emisyona ulaşma hedefini mümkün kılıyor”

MICHELIN’in Rockwell Automation teknolojisini kullanarak kullanarak yılda 50 tona kadar CO2 emisyonunu azaltmayı başardığını hatırlatan Rockwell Automation Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Blake Moret “Özellikle aküleri yükleme ve boşaltma aşamalarında şarj edilen elektrikli motorlara sahip mekikler kullanma seçimi, sıfır emisyona ulaşma hedefini de mümkün kılmaktadır.  İlgi çeken bir diğer özellik de dünya genelinde iş yerinde güvenliğe verilen önemin artmasıdır. Rockwell Automation’ın Gümüş Teknoloji Ortağı olan ProSoft Technology tarafından sağlanan kablosuz ağ geçidi teknolojisi, CIP Safety protokolü aracılığıyla filo ve 2’nci seviye sistem arasında kolay ve güvenli bilgi aktarımı sağlar. Michelin’in üretimdeki ve stoktaki malzemelerini her zaman genel olarak görebilmesini sağlayan Rockwell 2’nci seviye sistemle gerçek zamanlı işleme ve iletişim sayesinde, karşılıklı olarak iletilen üretim ve lojistik verilerinin hızı da oldukça ilgi çekicidir” diye konuştu.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here